Peet
Član
Kiraj na kom razmaku je posejan ovaj kukuruz? Na oko deluje jako gust!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kiraj na kom razmaku je posejan ovaj kukuruz? Na oko deluje jako gust!
Da li nikosulfron i mezotrion unistavaju samoniklu psenicu u kukuruzu?
Nisu ti korovi, bar ako si mislio na ova dvaPrvi je poligonum-dvornik,a drugi šti bljutavi-mislim amarantus retroflexus,nosi ih mezotrion
Zapazio sam ga na mojim njivama prvi put prosle godine, znam da nije jako tvrd vise me zanima ovo cudo sa prve slike, njega je "rodilo" ove godine od kisa na jednoj parceli pa me zanima da je oprskam necim drugim ako ga ne nosi mezotrion.Drugo nije stir, ali nosi mezotrion tu travu. To je prilicno bezopasan korov i u svakom usevu se lako unistava.
Evo ga, http://www.agrosava.com/sr/zastita-...file/426/dvornik-polygonum-lapathifolium.htmlPrvi je sigurno dvornik - poligonum,a drugi je chenopodium hybridum,pepeljuga srcolisna,pršći mezotrion i narani svinje
A mezotrion u kukuruzu, mislim na srcolisnu pepeljugu? Kada je vec nekih 10cm visine?Da drugo je chenopodium bezopasni. Ona srcolisna je teza za unistavanje. U kukuruzu je ne nosi pola doze monsuna ni mala kad je. U repi treba bar 1.2-1.5l/ha betanala po tretmanu. 1l ne moze da je unsiti itd.