Herbicidi u kukuruzu

Pisao sam da je ovde kod mene tip 2014 godine kod prskanja kukuruza na crno u svaku prskalicu ubacio po kesicu Metmarka što je dalo rezultat ne nicanja kukuruza.

Moj kukuruz je vec bio nikao kad ga je ovaj preprskao, i tad nije pokazivao nikakve lose simptome a trava je vec bila suva. Al jbg opet kazem ne znam sta je dalje bilo sa njim.

Neće da se bokori,i svakom kišom sve gore! Acetohlor je opak!
Evo kako izgleda dupliranje prskalice monsunom aktiv prosle godine u kukuruzu, orano je poprilicno duboko. Slika je par nedelja stara
829176db1d667bdc28f7c4a456f40a37.jpg

Prskao sam Laudisom pre 5 dana, danas prilikom obilaska samonikli suncokret je odlicno zaustavljen dok se kod malo veceg sirka vidi belilo ali kod onog sitnog skoro nista. Dal je do ovog hladnog vremena?

Da sirak ne usvaja hemiju dobro kad je hladno. Toploljubiva biljka i najbolje dejstvo je kada se prska ujutru, a kada ce dan biti topao. Naravno i kukuruz dobije po usima malo, ali se oporavi.

Izgleda lepo iz daljine, danas je cela parcela isklasala osim tog mesta koji ce isklasati za par dana evo jedna slika izbliza 27.4
43c715699397ba89822ffe6ba49854ec.jpg

Bojcetic dal to znaci da sam bacio novce i nece biti uopste efekta? Bio je lep dan prilikom prskanja tek uvece je kisa pala.

Послато са SM-G355H уз помоћ Тапатока

@Rakin
Uvek ima efekta i da kisa padne posle 5min od tretmana usvojice se neki deo preparata. Kad je hladno treba vise vremena da deluje, a za to vreme korov se bori da prezivi.

U prvom tretmanu sam isao dikambu 0.5l/ha+ nikosulfuron 0.5l/ha.Jako lepo je odradjeno.Izbija po neki sirak i uglavnom muvar.Sta je prepiruka da radim kad otopli?

Da popijes pivo po ovoj hladnoci mozes da se prehladis:osmeh:
Ja sam isao na drzavnu njivu full dozu nikon 1,25l/ha+ plamen 0,7l/ha cela se njiva zuti sem kukuruza koji za divno cudo se zeleni.Inace na toj njivi je toliko sirka da evo trecu godinu nemogu da ga se resim,a ako bude trebalo ici cu u 8 listu sa monsunom ali u trake i dva spartanja i nemam nameru mnogo vise ulagati jer mi ove godine istice ugovor!

Mislio sam kad otopli dali da idem jos 1l/ha nekog nikosulfurona ili da idem sa punom dozom rimsulfurona.Te Monsune i Oluje ja ne koristim.

Bila je retka i mala kada sam radio sa S-metalahlorom ,a nisam dodao total.
Korektivno je prskano sa Intermecom (mezotrion).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh