nikola indjija
Član
Do ove godine sam prskao sa 1l laudisa po kj,a ove smanjujem na 0,9l po kj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Do ove godine sam prskao sa 1l laudisa po kj,a ove smanjujem na 0,9l po kj
Bas si ga smanjio nema sta....Do ove godine sam prskao sa 1l laudisa po kj,a ove smanjujem na 0,9l po kj
Prosto neverovatno da je suncokret propustio,ali ok.Ja ga godinama koristim bas zbog samoniklog suncokreta i praktikujem prskanje u ranijim fazama.Nikad mi se nije desilo da mi kasnije izlaze sirokolisni korovi pa zbog toga mislim da ima dobro zemljisno delovanje.Callisto nam je pre dve godine "propustio " suncukret a on nam je najčešći korov u kukuruzu.Drugo Peak po ha 900 dinara a Callisto 2500.
ja idem litru po jutru,lakse se racuna!Do ove godine sam prskao sa 1l laudisa po kj,a ove smanjujem na 0,9l po kj
http://www.agro.basf.rs/agroportal/...onproduct_catalogue/product_details_1431.htmlSta predlazete za uskolisne korove I sirokolisne za prskanje po nicanju kukuruza. Sa 3-4-5 lista?
Netreba nista vise od trave imam kerecak,tatulu,zelje,sejanac sirak ponegde i to je to otprilike.Rizoma nema i ako poneki izadje laudis ga odgore ocetka kada ponovo istera kukuruz je vec ospartan i visok metarSamo laudisa i nista vise?
Bas si ga smanjio nema sta....
Razlika u prinosu kukuruza na istoj njivi koja je prskana pola sa laudisom a pola sa ekvipom je oko 500kg kukuruza po kj,a da nepricamo kakva bi bila razlika sa dikambom i nikosulfuronom pogotovo sa tom dozom od 1,3l po haNe vidim čemu primene tih skupih preparata kada kukuruz još nije pobegao.Ja u 4 lista idem sve njive sa plamenom(dikamba)0,7l/ha i u 6 listu sve ponovo sa Siranom 1,3l/ha.Naravno izuzev nekih njiva na kojima se sirak mora ranije prskati ili tako nešto.Njive su uvek čiste i za primer ,a eto nisu videla ta sredstva za koja se daju ipak silni novci.
Pa luk se sadi u jesen i sigurno da ga ostecuje,za sec.repu takodje hoce da je dugo muci ali ove ratarske kulture,kukuruz i suncokret mogu slobodnoKad nije tacno sej slobodna na njemu luk!