mickey
Član
a koliko ne bi smela da padne kisa posle prskanja Talismanom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
i jos jnesto samo,sa koliko vode ide na 1ha?5 sati minimum.
A ja ti odgovorno tvrdim, i to ne iz knjige, nego iz ličnog iskustva da nema štete, ja sam lično radio u 10 lista kukuruza, a sve i da ima štete opet je pitanje da li je šteta od herbicida veća nego što bi korovi umanjili rod.....Odgovorno tvrdim da ima štete (možda se ono ne vidi okom ali je ima) ako se prska preko 7 lista sa nikosulforonom, praktično sva prskanja za uskolisne bi se trebala završiti do 6 lista ako preparat nema protektante koji brže razlažu aktivnu materiju herbicida (Equip). U 7 listu kukuruz počinje da formira generativne organe ,dakle klip,broj redi zrna na klipu i broj zrna.
Prosle godine kad sam zavrsio prskanje na jednoj parceli, sklapam krila od prskalice, i spusta se kisa, onako dobar pljusak, dok sam spakovao krila, i usao u traktor, bio sam mokar...Prskanje uspelo bez greske...Doduse, nije Talisman, vec Celebrity+, al iista je aktivna materija.a koliko ne bi smela da padne kisa posle prskanja Talismanom?
Ne znam šta si ti radio i sa čim si prskao ali ja ne bih čoveka savetovao da sjebe svoj kukuruz zbog 1000 dinara razlike u ceni preparata! Eqvip ima protektant a to nijedan nikosulfuron nema. Ne znaš ni podatak da li mu je kukruuz pod stresom ...šta ako jeste.... da čovek poprska pa posle tebe da kune i spominje?A ja ti odgovorno tvrdim, i to ne iz knjige, nego iz ličnog iskustva da nema štete, ja sam lično radio u 10 lista kukuruza, a sve i da ima štete opet je pitanje da li je šteta od herbicida veća nego što bi korovi umanjili rod.....
To sam i ja cuo. Pa logicno bar po meni jeste da nikosulfuron(Motivel) i rimsulfuron(Tarot) nemaju protektant jer im nije ni potreban. Da je potreban sigurno bi i u njima bili. Prica koju sam ja cuo je da je Eqip i najagresivniji na kukuruz pa iz tog razloga ima protektant, jer kada ga nebi imao i kukuruz bi se osusio. Ja sam za Niko i Rim.Dragane,equip je manje tolerantan kad je kukuruz sa vec poodmakao od nikosulfurona.To mi je rekao Jotov Aleksandar