Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na mojim njivama inače nema sirka ponege kojiSlažem se sa tobom i još se i zna da imaju manje aktivne materije nego što bi trebalo, i još neke nečistoće neznam koje i one loše utiču i na efikasnost preparata a na kukuruz ko zna. Na TV-u je bilo kako preporučuju 1,5 lit/ha preparat.
---------- Poruka napisana u 21:28 ---------- Prethodna poruka je at 21:07 ----------
Nema sirka iz rizoma? Možda će izaći kasnije pa možeš čak i da ponoviš tretman kao ja prošle godine.
Kako sad stvari stoje, hladno i kišovito vreme će se produžiti skoro do narednog vikenda. Prošle godine su promoteri hemijskih kuća opravdanje u slabom dejstvu Nikosulfurona tražili u hladnom vremenu i slaboj cirkulaciji sokova kroz sirak. Ja sam moje kukuruze oprskao u četvrtak popodne sa 1.25 l/ha Nikosava, tj. bilo je dva topla dana nakon prskanja. Da li je to dovoljno vremena da muhar i sirak potpuno usvoje herbicid i uspe prskanje ili će i ove godine opet biti ćorak? (Inače, sirka nemam mnogo, ali muhara ima dosta.)
edit: Da li ista priča oko hladnog vremena i zaustavljanja cirkulacije sokova kroz biljke u tim uslovima, važi i za širokolisne korove, odnosno da li može da zbog toga bude slabije dejstvo Callista (0.2 l/ha).
Je su dvojke,a nije skupo ako radi posao to je njiva uzeta sad u martu u zakup i nije orano vec vocarskim podrivacem radjeno pa ima botanicka basta od korova.Cena je oko 5000din plus 1400 na crno.Sve sto je ispod 100 evropskih dobro je.Mislim po hektaru.Srdjane koji koktel , kolko je to koštalo? jesu li to dizne dvojke za 200l/ha?
Prati velicinu kukuruza,jer peak ima ogranicenje.prskao sam deo kukuruza pre 8 dana sa monosanom,da li smem ponovo sa Peak-om
Mozes saPeakom imaces duze delovanje i preko zemljista samo ide do 6-tog lista kukuruza.Iduce godine repu nije pozeljno sejati. Koji su korovi ostali posle Monosana posto zelis prskati sa Peakom ?prskao sam deo kukuruza pre 8 dana sa monosanom,da li smem ponovo sa Peak-om
Peak 75 WGNegde piše da sa Peak-om ide do 6 lista a negde do 8 lista.Sad treba čovek biti pametan.