Herbicidi u kukuruzu

Meni su u apoteci gde sam uzimao herbicide rekli da za sve domace kopije Motivela,kada se koriste za rizomske korove,je potrebna doza od 1.5 l/Ha,ja sam kod sebe prskao Siranom tom dozom,jer je bilo pirevine u par oaza,cale kaze da se za sada zuti.

@Quercus
Nesto onda ne stima kod mog Laudisa izgleda...Do duse na toj njivi je mnogo vise korova nego kod tebe,ali juce je cale gledao i kaze da se nista ne beli,prskano je u nedelju...

Ja sam prskao posle sjetve a imao sam sreće da je odmah nakon prskanja pala kiša. Išao sam sa kombinacijom Trophy 2l+Rezon 2L na hektar i rezultat je izvanredan, još nema nijedne travke sem rijetke loze ali to će špartanje najvećim dijelom riješiti. Pravo da vam kažem, čak mi je neobično u kojoj mjeri nema trave, kukukruz odlično napreduje.

Juce i danas ispeglao kuruze drugi put 0,75lit/h Fortresa+0,2lit/h Motikana,nadam se da vise necu morati da prscem,deluje ok.

Ipak ce kombinacija u kojoj je samo tarot i kalisto i prehrana da pobedi ove sa nikosufonil bazama.
2el9yrm.jpg

ljudi prskaao sam Merlin fleksom ali imam neke nove njive gde ima rizomskog sirka kojem on nije nista mogao. da li smemsada da prskam npr Ekvipom t.j da ce da mi prezivivi kukuruz. pozdrav
Kukuruz će preživeti ali tvoj džep neće. Pravilo kojim se vodim je da na parcelama gde imam sirka iz rizoma na crno radim samo acetohlorom, a kasnije sačekam sirak i nešto za široko lišće+tada je cena zaštite niska.

D li tarot plus skida tatulu?Na nekim sajtovima pise da skida a na nekima se tatula i ne pominje.
Slabije deluje na tatulu ali ja redovno ali samo na jako zakorovljenim njivama Tarot + dodajem 1 lit/ha Terbisa- i rešava bukvalno sve korove čak je na palamidu efekat još bolji- slikaću pa ćeš videti.

---------- Poruka napisana u 22:49 ---------- Prethodna poruka je at 22:42 ----------

Ja sam cuo da umesto okvasivaca moze da se stavi litar piva,jer to neko radio?
Vodi računa prvo oprskaj njivu aposle toga popij pivo. Da ne bi duplirao vrste ako ga prvo popiješ. Šala naravno. Mislim da lepkovi nisu skupi čak i jeftiniji od piva a sigurno i bolje deluju+ lepe. I naravno bićeš zadovoljan uspehom zaštite tek kad popiješ pivo.:ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 23:04 ---------- Prethodna poruka je at 22:49 ----------

Gledao sam vremensku prognozu. U ponedeljak temperature ispod 10 stepeni dali ce biti problem ako prskam u nedelju pre kiše?

Moje je misljenje bas nikakvo. Tu racunam sav Nikusulfuron.
Videcemo imam jednu "oglednu njivu" koja je pravi test za herbicide. Sliku imam, ali necu je kaciti dok ne prodje jos 7 dana, da uporedimo pre i posle. Naravno ako ne uspe eksperiment verovatno necu uopste kaciti sliku da se ne brukam :haha:

---------- Poruka napisana u 23:05 ---------- Prethodna poruka je at 23:04 ----------

Gledao sam vremensku prognozu. U ponedeljak temperature ispod 10 stepeni dali ce biti problem ako prskam u nedelju pre kiše?
Ne bih ti savetovao. Poznato je da prilikom hladnih noci (stresnih uslova) herbicidi slabije deluju.

Meni su u apoteci gde sam uzimao herbicide rekli da za sve domace kopije Motivela,kada se koriste za rizomske korove,je potrebna doza od 1.5 l/Ha,ja sam kod sebe prskao Siranom tom dozom,jer je bilo pirevine u par oaza,cale kaze da se za sada zuti.

@Quercus
Nesto onda ne stima kod mog Laudisa izgleda...Do duse na toj njivi je mnogo vise korova nego kod tebe,ali juce je cale gledao i kaze da se nista ne beli,prskano je u nedelju...

Ja sam stavio dozu 1,75 L/Ha.Sav korov se osušio,kako sam i očekivao,jedino sam prevideo poponac.I on je prilično pobeleo,ali ima dosta i zelenih listova.Srećom,mala je površina na kojoj ima tog korova.

Kod mene doza ispada 2 L/Ha,pa videcu u sledeci petak krajnji epilog,ako ne bude valjalo morace da radi Callisto.

"ne koristiti organofosforne insekticide za tretiranje semena ili folijarno ako je planirana upotreba Equip-a"

Jel moze neko pojasniti sta bi ovo trebalo znaciti,vezano je za Equip nasao sam na njihovom sajtu,jel da ne radim folijarnu prihranu ili sta?

Ja sam isto pitanje postavio pre mesec dana i niko nije znao odgovor. Kontaktirao sam zelenu liniju Bayera i tamo su mi rekli da se ne sme organofosfornim insekticidima ici folijarno ili tretirati seme, a folijarno djubrenje moze slobodno u prskalicu sa herbicidima. Dakle zabrana vazi samo za organofosforne insekticide.
Pre 4 dana sam prskao sa Monsoon Active-om (isti sastojak kao i kod Equipa za uskolisne) i dodao sam mu folijarno djubrivo, videcemo za par dana kako ce se pokazati.

jednu parcelu kukuruza sam prskao sa celebrity punom dozom i efekat je vidljiv posle 5 dana,korov se susi i sirokolisni i uskolisni,przi sve, dok na nekim parcelama gde sam prskao samo sa kalistom tu nije imao delovanja na divlji sirak, a vec je kasno za nikon, jer je u fazi preko 6listova

jednu parcelu kukuruza sam prskao sa celebrity punom dozom i efekat je vidljiv posle 5 dana,korov se susi i sirokolisni i uskolisni,przi sve, dok na nekim parcelama gde sam prskao samo sa kalistom tu nije imao delovanja na divlji sirak, a vec je kasno za nikon, jer je u fazi preko 6listova
Calisto ne dira sirak,listajte malo predjasnje postove i strane.
Tuci ga sa equipom.

ja sam možda najveći zagovornik calista ali ni ja a ni bilo ko drugi nije nikada napisao da calisto deluje na sirak

Nazad
Vrh