Bubu
Član
Ja mislim da ni jedan od vas ne gresi jer zavisi kakav prikljucak nosis i da li vuces jednoosovinku ili tandem prikolicu. Ne znam kako ti sa tvojim babom ali da moj baba dira gume na mom Claasu, bio bi zdravo nagrdjen zbog toga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tetak mi je vulkanizer vec godinama i dobro se sjecam onog sto mi je rekao i tog se drzim.
Sto veci "balon" to manji pritisak. Kad sam ga pitao da objasni, samo je rekao, napumpaj na biciklu gumu da bude normalno tvrdo napumpana pa vidi koji je pritisak. Kaze da oni u radnji za pony bicikl pumpaju cak i do 6 bar.
Traktorske gume se pumpaju, kako je i Bubu napisao, ovisno o koristenju i opterecenju. kod mene kad se radi na zemlji (oranje, tanjuranje, priprema i slicno) zadnje gume su na 1 bar okruglo i to na sva tri traktora. Brena jos ima tegove u zadnjim tockovima a ima i nje a ima i mene pa gume fino naljezu na zemlju. Kad se radi transport, pumpam gume na 1.5bar i to samo zato sto vucemo jednoosovinske prikolice.
Skoci mi tlak i padne mi secer kad vidim kako se djedovi vozikaju po cesti a gume se samo sredinom oslanjaju na podlogu, vanjski djelovi ripni se ni ne trose.
A tek sto ima bisera kad pumpaju radijalne gume na 4 bar zato sto "leze"... Boze sacuvaj...
Nista se manje ne haba guma ni ako je pritisak nizi od predvidjenog.Isto puca kod krampona a i sastrane se cepa.Kakva vucna svojstva ima ta guma? Tako prepumpana ce brze ispucati izmedju krampona, naudobnija voznja itd...
Drugar,ovde si pogrešio.... Zato Matić pita za povišice.Kod mene je 8000t soje nosila svaku turu