Gume

Moje nisu vulkanizirane nijedanput.. Ali nema im vise pomoci... Nemaju vise ni saru nemaju nista...
Sad sam ih skinuo sam traktora i primetio samd a je dosta manja leva od desne gume... Verovatno zato sto je ona cesce proklizavala u oranju???

NEkako nemam poverenja u vulkanizaciju guma? Sta ako se raspadnu?? Ili najgora solucija nova recimo kosta lupam 100 evra a vulkanizacija 70 evra??? Takav je otprilike odnos cena nove i vuklanizirane u mom kraju pre par godina.... Vulkanizirao je onaj koji nije imao 30% kesa da doda i kupi novu...? Koja je cena kod vas?

Vulkaniziranje guma neznam dali iko vise radi.. (kod mene niko vise nece) da lepi spoljnu gumu.. Samo stave iznutra iz druge gume i koliko traje neka laje...

E sad sta ako se raspadne,pa svejedno moras kupiti drugu...

Nva guma nije uvek bas 100e nekad je puno vise,a ako i kosta nova 100e sigurno vulkaniziranje nije 70e po mom misljenju...

Moje nisu vulkanizirane nijedanput.. Ali nema im vise pomoci... Nemaju vise ni saru nemaju nista...
Sad sam ih skinuo sam traktora i primetio samd a je dosta manja leva od desne gume... Verovatno zato sto je ona cesce proklizavala u oranju???
Isti slucaj i kod mene. Sigurno 1cm razlika u i onako maloj sali.
Ova je uzorala, spremila oko 100 hektara sa dosta vozikanja. Jednostavno je dole iskocio balon, tata odma odneo kod vulkanizera, a plati oko 30e, ne secam se jer je bilo davno

Silom-prilika morao vulkanizirati prednju gumu na kombajnu u sred zetve. Niko u gradu nije imao 14.9-28 gumu i trebalo je cekati 4 ili 5 dana da dodje nova. I ajde, majstor mi u pukotinu natrpa sirove gume malu zakrpu preko toga i jedno veliku zakrpu preko ove manje. izvana je ostala pukotina, rekao je da to ne vrijedi lijepiti. Uzeo mi je 65€ za tu "vulkanizaciju" na hladno i rekao je da nemam nikakvu garanciju na rad. Vise ne idem kod tog vulkanizera a gumu sam narucio kod drugog.

Ta pokrpana guma je trenutno kod kolege na 560 i sluzi ga super ali za na kombajn se nisam usudio da trpi bas toliki teret...

Kad se nekad radila prava vulkanizacija i kad se guma "pekla" to je duralo godinama a ovo fore sa flekama ovakvim i onakvim ne vrijede nista...

Imam neke stare gume dao mi jedan covek i vidi se kako je lepljena guma spolja to je neverovatno!!! Pravo vulkaniziranje...

Danas montirane nove gume na Rakovicu... Sace slike.. :bravo: Konacno i ona docekala taj dan... Ko zna koliko puta je odlagana kupovina guma.. :haha:

- - - - - - - - - -

Evo i novih guma.. Rakovica ih jedva docekala.. :osmeh:

101014111748.jpg

101014111806.jpg

Desna pednja je cultor a leva je rekord ali su obe nove.. Mada je ova leva vec losa uskoro cu i nju da stavim cultor...

- - - - - - - - - -

Da znas da su joj legle ko budali samar... :osmeh:

Sad si miran Ciro 10-ak godina:ppozdrav:I ja sa na mojoj pre par nedelja izmenjao obe zadnje gume,takodje za Cultor.Inace nosila je njene fabricke Rekord,mislim da je zasluzila posle 34 godine.Cena od 27 000 rsd, je po meni skroz ok.

Uf tvoje jos duze izdrzale od mojih.. I na mojoj rakovici bile prve gume... Gde si uzeo nove gume za 27,000din??? Ja ih platio 28,500din...

Jel si ih uzeo iz Seme prometa?Kod Bate auta su kupljene gume,dosta poslujem sa njima inace ih nemaju na stanju,samo Trayal drze al sam ja insistirao na Cultor-u,prvo su mi trazili 27 800rsd al sam dobio popust na 2.

Jel si ih uzeo iz Seme prometa?Kod Bate auta su kupljene gume,dosta poslujem sa njima inace ih nemaju na stanju,samo Trayal drze al sam ja insistirao na Cultor-u,prvo su mi trazili 27 800rsd al sam dobio popust na 2.

Ja sam kod auto Bojana uzeo inace pitao sam i u seme promet i cena je ista 28,500.. poskupele od kad si ti uzeo..

Svi ovi u Petrovcu nabavljaju preko seme prometa,tako mi je bar rekla gazdarica gde sam ih ja kupio,otud iste cene,e sad ako ce neki prodavac da ti ucini ustupak i malo snizi cenu to je do njih,evo recimo kad sam ja pitao rekla je da moze da mi ih nabavi za 27 800rsd.Taj dan sam im ostavio nesto manje od 500e u radnji na gume jedan akumulator od 100ah i jos neke sitnice,tako da mi je malo spustila cenu,sto je meni ok,inace poslali su svoje vozilo po gume u seme promet i ja sam ih dobio na kraju po 27 000rsd,a u seme promet-u u malo prodaji su 28 500.Sa auto Bojanom ne volim da radim je su teski muljatori jedno pricaju a drugo rade, a uz to jos i naskuplji u gradu,gume su kod njih malo povoljnije al ti to naplate kroz montazu koja je kao besplatna a na kraju ti je naplate,jos onaj bilmez sto radi tamo kod njih kao vulkanizer nema pojma o zivotu,bio otac pre 2 dana kod njih,da promeni zadnju gumu sa beraca(balonka)dok su je vadili rasekli su unutrasnju,kao nije moglo drugacije da se izvadi i onda mu naplatili drugu novu unutrasnju.Da sam kojim slucajem ja otisao umesto caleta oterao bi ih u pm.

Sto se tice montaze kod njih nikad ne montiram gume.... BAs iz tog razloga zato sto onaj blage veze nema da ih montira...
A sto se tice saradnje sa Bojanom sa njom sam jako jako dobar i za njega imam samo reci hvale cak je najbolji sto se tice uvazavanja garancija (provereno) dugo radim sa njim i jednom mi dao drugi akumulator a jednom drugu gumu cini mi se... BAs zbog toga jel se sa njim j ja i moj cale dugo poznajemo...

Moguce Ciro ako dugo radis sa njim nzm,al ja ne volim kad se jedno prica a drugo radi,vise puta mi se desilo da odem i pitam za cenu nekog proizvoda a kad kasnije svratim da kupim ispadne da je skuplje.Od njega sam u zadnje vreme jedino akumulatore kupovao posto jedini u gradu drzi Banner i garancija je 3 godine.Ovo od pre 2 dana je prevrsilo svaku meru,njegov radnik je isekao unutrasnju gumu,trebali su je zakrpiti ili zameniti besplatno kad je vec njihova greska.

Ovdje su ljudi korektni po pitanju reklamacija i sve se da pregovarati ako si redovna musterija. Pregovarao sam za gume zadnje 18.4-38 i dobio sam cjenu samo takvu, pregovarao za zadnje za 549 i tu sam dobio dobru cjenu, zadnje za 539 mi nije mogao spustiti vise nego sto je ali kad sam uzimao nekidan prednje za 549, prvi dan odmah jedna nadje ekser i probusi se. Odvezem njima i naplate mi samo krpanje, kazu da je montaza i demontaza placena prije tri dana ;)

Nista, natrpam kafe aparat kovanicama i zahvalim se ;)

Ne treba previse mudrovati ako se mene pita. Ako moze onda moze a ako ne, nek ide svojim tokom...

I ja sam pre 10-12 dana kupio isto Ruminu-Cultor 18.4-26 za 45000rsd.Inace cene su varirale do 4000rsd od prodavca do prodavca.

јел неко зна на колико се дувају гуме 18,4х38r јер имам неке несугласице са маторим, који каже да је 1,6 бара мало за задње гуме и да треба да буде ту око 2 бара. ја их издувам на тај притисак од 1.6,а он их надува и тако то иде у недоглед код нас.....

Nazad
Vrh