Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Taurus je zapravo Tigar, jel da?
Ja sa Tigar gumama nikad nisam imao problema. Imam na nekim prikolicama Tigar iz 2006. i te gume nemaju naprsline uopšte.
Ja sam za svoj traktor (Goldoni Star 3050, gume 320/70-24 i 240/70-16) pronašao više uputa, Na jednim uputama piše 1,6, a na drugima 2,0. Odlučio sam se za sredinu, 1,8 bar.
Prema proizvođaču, moja stražnja guma na 0.8 bar nosi preko 2t pri brzini od 30km/h.
Traktor ima malo preko 4t s rasporedom težine 50-50, tako da je to tona po gumi, i još tona po gumi ostane za priključak. Čim je brzina manja, tim nosivost još raste.
Tako pumpam sve radijalne gume koje imam, prema tablici, i nikad problema. A vožnja ko na oblaku.
Naravno da ni pištolj za pumpanje ne smije lagati.
Gogo,
uzimaš li u obzir vožnju po većem bočnom nagibu kad je veći dio težine samo na lijevim ili na desnim kotačima? Ako imaš samo ravnicu uz zanemarive bočne nagibe, vjerojatno je ok.
Trenutno su mi na traktoru prednje gume 11.2-24. Hteo sam da ih menjam, pa me interesuje koja dimenzija gume odgovara obimu ovih starih, ali da su šire? Bitan mi je odnos zbog prednje vuče.