Gume

Људи, треба да заменим предњу гуму на тракторчету. На другом точку је "Трајал" у дезену Д55Р (три уздужна ребра) у димензији 6,00-16. По Нету видим да и сада може да се нађе исти модел гуме.

Питање је да ли да упарим гуме и пазарим ту "Трајалову" или да тражим гуму неког другог произвођача и ког можете да ми препоручите?

Ja sam upario sa cultor. A prošle godine je bilo da ne može da pređe tehnički ako su gume različitog proizvođača.

Некако и ја због тога питам. Ако је "Трајалова" гума како ваља, а не баш за избегавање, купио бих њу баш због тог упаривања. Не знам да ли и данас "Трајал" може да се назове ОК гумом, па зато питам која су туђа искуства.

Zadnja mi je izdržala 11 ili 12 godina i pukla a nije se potrošila. Prošle godine je takođe pukla pa je krpljena i sad opet i na kraju kupim novu iste marke da bi bila u paru sa onom drugom jer ako je različita marka može da bude odstupanja u prečniku, samo iz tog razloga sam uzeo trajal. Da su trebale da se menjaju obe uzeo bih nesto drugo, npr cultor. Guma je 12.4 28.

Мене је гума коштала 4920 динџи, што не знам колико је куњероса, али је нешто мање од 42 евра.

Индиј(ан)ке, у ствари. Има их мој познаник - предње на 542-ки. Каже: "Ма шта им фали!? Купићу и задње".

Trebaju mi zadnje gume za kombajn 12.5-20 pa gledam šta mi je cenovno najpovoljnije ali džaba i cena ako ću ih menjati opet za par godina.

Baća bolje i ta jeftina nova nego polovna kojoj se ne zna poreklo, ako se već nema za good year it'd... Ja mislim da sam završio sa polovnim gumama, nije da nisam imao i dobra iskustva, al mi dojadilo.. Tako da u mom slučaju nek bude i Kinez i Indija, sam nek je novo..

Ja ću sledeće nedelje kad stignem da uzmem 4 rekord asiv za zmajevku, jeftinije nema na tržištu pa ću probam i javim, pa i ako ne valjaju nek ide život, neko za noć u kafani ili na kocku zduva više neg što te gume koštaju, pa neću ni ja propasti..

Nazad
Vrh