Sve je to tačno, ali vulkanizeri, si do jednog koje znam, tvrde da gume moraju biti jače naduvane od ovih preporuka. Konkretno, zadnje na 1.5 bar, a prednje do 2 bara ili čak i malo više.
Ja sam uvek vodio računa o pritisku u gumama, imam bar 5-6 manometara napravljenih isključivo za ovu namenu (kontrolu pritiska), i još se nije desilo da krenem sa nekim poslom a ne prekontrolišem gume. Zadnje sam duvao na 1.0 do 1.2 bara max (najčešće na 1.1 bar), to mi je delovalo kao neka zlatna sredina. Ovog proleća sam imao peh, ispustila mi je zadnja u setvospremiranju i kod vulkanizera sam video da je unutrašnja oštećena na mnogo mesta i jedno od tih oštećenja se pretvorilo u rupu, a spoljašnja na nekoliko mesta, to se sve vidi iznutra, dok spolja izgleda skoro kao nova. Glavni majstor u vulkanizerskoj radnji je odmah rekao da je to desna guma a nije ni video koji je točak skunut - odmah je rekao orao si sa slabo naduvanim gumama i stvorila su se oštećenja koja su žvakala unutrašnju gumu (a koja je opet čak i manja nego što treba (13.6 umesto 15.5)), i to se pogotovo odrazi na točak u brazdi koji je opterećeniji. Rekli su mi da sam imao gume na min 1.5 bara ovo se ne bi desilo i sad ne bih imao trošak novih guma koje moram da uzmem. Naravno, vulkanizeri gledaju to s' aspekta njihovog posla, tj. stanja guma, a priča o sabijenosti zemljišta njih ne zanima...