Gume

Nezamarajte se s time,ako je guma zdrava i novija moze 2500kg da nosi bez muke na 5,5bar.sad bi i zracnica trebala biti novija a ne starija od vlasnika traktora jer ako sazdinja ode i guma u 3pm.Pricam iz iskustva.

Pitam dali može takva nova guma na traktoru od oko 6000 kg da nosi i trobrazni plug obrtač?

@zorancile

A8 je oznaka brzine!
zorancile je napisao(la):
Pitam dali može takva nova guma na traktoru od oko 6000 kg da nosi i trobrazni plug obrtač?
Sigurno može...

CAR je napisao(la):
Nezamarajte se s time,ako je guma zdrava i novija moze 2500kg da nosi bez muke na 5,5bar.sad bi i zracnica trebala biti novija a ne starija od vlasnika traktora jer ako sazdinja ode i guma u 3pm.Pricam iz iskustva.

Mi pričamo o zadnjem točku na traktoru! To bi trebalo da ti kaže sama dimenzija gume 18.4 R38 Gde si ti video da se on duva na 5.5 atmosfera? :nono: :nono: Nesme više od 2.5... a uglavnom se duva na 1-1.5...

18.4 predstavlja dimenziju gume u anglosaksonskim merama, R oznacava da je guma radijalne konstrukcije , a 38 je velicina felne takodje u istim merama to jest u incama.
Posto je guma radijalne konstrukcije broj platana vise ne igra ulogu u nosivosti gume.
Moglo bi se reci da je najbolja dijagonalna guma jednaka po kvalitetu najlosijoj radijalnoj gumi. Zato ako se kupuje nova guma onda obavezno radijalna :cao:

Moj prijatelj je gledao neki traktor koji ima Barumovu gumu od 8 platana, pa misli da je slaba, zato pitam.

Nekad dok pisem i citam na netu kcer mi "oci vadi" ovo-ono ma znate kakva su dijeca :D onda povrsinski procitam i odgovorim,eh ziv covijek gresi.

nisivost gume određuje oznaka LI i pored nje stoji brojčana oznaka zatim postoji tabela i u njoj stoji koliko taj LI može da nosi primera radi LI 90=600KG a oznake na gumi A1,A2,A3,A4,A5,A6,A7,A8 i B označavaju brzinu i to 5,10,15,20,25,30,35,40,50 ovo se odnosi na traktorske gume jer što se tiče brzinske oznake a na automobilima je drugačije posedujem tabelu nosivosti pa ako nekog nešto intereszje neka pita konkretno guma 16.9 R 28 njen LI je 136 i ona ima nosivost od 2240kg

ja ih dugo nisam video.a razlika izmedju njih ti je u odrazu gume na tlo radijalne mnogo manje sabijaju donje slojeve zemljista

Video sam traktor sa gumama na kojima ne piše proizvodjač, nego samo dimenzija. Ima ono elipsasto polje u kome treba da piše proizvodjač, ali je prazno. Gume su nove, imaju još one bocke sa strane na ripnama. Da li su ovo nalivane gume ili šta?

Ja sam kupio trajalke 2 klase, i brusilicom je sa gume obrušen natpis "trayal" a sve ostale oznake su ostale.......

Meni su na 577dv prednje gume takodje nepoznatog proizvodjaca(obrusen naziv)Cini mi se da su neke China-majna produkt off

Nazad
Vrh