Gume

125000?! U bokca ti! o_O Mora da je na njima šare crtao Pikaso!

@ Atila M.

To je bila cena za Gudijer radijalku. ja imam takve na Belorusu, a imao sam ponudu da se menjam za obične, pa sam se baš interesovao kod više trgovaca o cenama.

Ja takođe moram da kupim dve 18.4-38 cene jesu strašne ali šta da se radi,biću miran nekoliko godina

Pročitao cijelu temu i nigdje se ne spominju MRF (Made in India) gume.Imali smo ih original tvorničke na imt 539 iz '87.gume su se jednstavno trgale,otpadali su komadići debljine prsta,tako da je onaj prednji rub ripne bio ko da su ga psi neki istrgali.Nigdje nisam vidio da ijedan IMT ima takve MRF gume.

Još su mogle voziti ali smo došli do novaca,pa smo uzeli nove Rekord i požalili.Promijenili felge i stavili ih na 533,a 539 opet dobio nove,ali ovaj put GALAXY.S njima smo prezadovoljni.Debela i čvrsta ripna.Jedina mana im je što se brzo uleže,pa nakon stajanja od par dana traktor malko skakuće.

A isto tako smo imali i MITAS prednje(6.00-16 ,6 platana),bile su dobre dok se nisu istrošile,a to je bilo brzo i onda su bile pretanke pa se svaki trn zabio u njih.Nakon toga uzeli BKT India,e to je tek mekana guma i prvi tjedan baliranja su skidane 4 puta zbog kojekakvih trnova.Traktor skače s njima ko lud,pogotovo kad se malo rastereti prednji trap.

Ljetos mi je pukla jedna strašno stara ali kvalitetna guma,OBILIĆEVO,na 533 prednja.Odmah smo promijenili obje,uzeo sam SEHA Turska od 6 platana,nisu bile skupe 270 kn komad.Gume su odlične,tvrde koliko trebaju biti,čvrsta ripna i ništa se ne zabija u njih.

Eto,toliko iz našeg iskustva s gumama.

ali su i onda ubedljivo najjeftinije na tržištu! 12.4x28 je 10800din
to su gume druge klase,kao reparirane nevidi se nikakva greska,uglavnom su trajalove gume i malo su skuplje od tih navedenih cena.ja zvao i tako mi je receno,sad cene su za oko 4-5000 din skuplje po gumi.

b_a_t_a je napisao(la):
I ja cu na prolece morati uzeti jednu 18.4x38.Zna li neko posto su ruske 18.4x38?

Ne bih znao da kažem, ali možeš se raspitati npr. kod Šulok-a iz Ade:
+381 24 854 178
+381 24 853-228

Dali su gume 380- 24 istiih dimenzija kao 14.9-24. Naleteo sam na gume koje nose oznaku 380-85-24 a u zagradi pise 14.9.24, ali mi izgledaju nekako drugacije od mojih . Kao da su uze a vislje. Nisam imao metar da izmerim . i koja tolerancija je dozvoljena kod prednjih guma u dimenzijama ili mora da bude iskljucivo ta dimenzija.

Iz ovog se vidi kolika je razlika.

Mere su u milimetrima,
OD* je prečnik gume,
RC* je pređeni put za jedan obrt adekvatno napumpane gume

2w1xdm8.jpg

Ako sam lepo razumeo razlika u predjenom putu po jednom okretaju tocka je 6 mm, mislim da to ne utice nesto bitno na funkcionisanje i da bi te guma mogla da dodje u obzir.
Jel moze adresa sajta gde si to skinuo da pogledam jos neke dimenzije?

Sad sam pogledao tacne timenzije guma. Moje prednje gume su 380/70-24 a 14.9-24 su 380/85-24.
Znaci meni treba nizi profil a ta sirina gume.
I hvala za katalog, nasao sam to sto me interesuje.

Nazad
Vrh