daner
Član
http://www.andrijevic.co.rs/traktorske gume.html
Nazovi ovde pa pitaj za 13.6
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Nazovi ovde pa pitaj za 13.6
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vi to tek tako, svaka vam cast.
Nerazumem na sta ciljas,radio sam i 4506 i 4806,menjace,motore,hidrauliku,trube i jedno te isto,sitnice razlicite a i gume razlicite.Stos je sto su projektirani za takve gume. Stavi na torpedo 48 11.2 gume i usrat ces se od muke, nadam se da me razumijes na sta ciljam.
Pokrenuo sam pitanje o gumama na IMT a ne o velicanju Zetora koji je u HR br.1 a srpski IMT br.9 i slicnih,nije tema ko je sposbniji.Ustvari pravi vozac je najsposobniji a ne traktor.Zetor 5011 ima 45 konja i gume 14.9 ali je 1000 puta sposobniji nego imt 549 ja mislim da bi 549 bio samo slabiji sa tim gumama....nemojte mi zamjerit ja sam samo reko svoje mišljenje
Meni ce odgovarati brzina manje!!!Naprimer kad prskam prskalicom prva je prespora a druga je prebrza,rasipac takodje,sejalica je trenutno OK prva ali nece je ugroziti ni da idem tih 10% brze,tanjiraca druga brzina prebrza i gubi snagu a prva prespora i ima viska snage i ne radi posao u sadasnjoj prvoj,mnogo sporo,plug prva brzina prebrza a 3.spora previse spora i previse snage itd,itd....E sad sa gumama 13.6 bi mozda samo malo pomerio ove granice i bilo bi ni tamo ni ovamo,mozda nizasta a sa 14.9 bi bila veca razlika.Tako ces i ti na 540 s vecim gumama veceg precnika morati koristiti "brzinu manje" u odredjenim operacijama da imas istu putnu brzinu. Prenosi su OK kad se koristi "brzina manje"
Ciljam na to da ce taj traktor koji je zemisljen za 14.9 guma biti nesposobniji s 11.2 koje su em nize em uze od projektiranih za taj mjenjac i prijenos. Ajde da su uze ali moraju biti veceg precnika da se kompenzira brzina ali ovako bi bio spoooor ko vrag, da ne kazem neupotrebljiv. Tako ces i ti na 540 s vecim gumama veceg precnika morati koristiti "brzinu manje" u odredjenim operacijama da imas istu putnu brzinu. Prenosi su OK kad se koristi "brzina manje" a u slucaju TD ili nekog slicnog s velikim gumama pa stavljas manje prenos treba biti "brzina vise" gdje je nepovoljno ubrzanje zbog odnosa pogonski/gonjeni zupcanik. Dakle, traktor ce u brzini u kojoj je inace tanjurao biti sporiji a da se postigne stara brzina rada s manjim gumama treba koristiti visi stupanj prijenosa koji ce ga najvjerovatnije gusiti.
Prijatelju pod br.1 upisi lokaciju jer to je obavezno na ovom forumu bar za nas iz cen.srbije a kao drugo dzabe se trudis da bombardujes temu IMT sa Zetorom i slicnim istocnim traktorima.549 sa gumama 14.9 gumama pa taj ne moze u prvoj sa mjesta krenut