Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pre 10/15 god. čovek iz sela kupi za 558 Barum gumu 16.9-28 pa iduće godine kupi i drugu isto Barum isto 16,9 i na očigled ova novija manjaSad vidim moja greska mislio sam 16.9/14-28.
Uglavnom nekadasnje gume 14.9/13-28 su vece od danasnjih 14.9-28.Ko zeli da se uveri neka dodje da pogleda na bratovoj rakovici Sava-Ruma kao nove.
Ne bas ali skoro ko danasnje 16-ce.
Ima malo razlike, 13,6 je višlja.
Širina mi nije problem, problem je tih 5 cm razlike u visini... Imam na traktoru 13.6-38 ali je jedna trula i ćelavija od Teli Savalasa pa sam mislio umesto nje da stavim 15.5-38 i sad ne znam da li će tih 5 cm smetati u oranju, radim sa obrtačem13.6 je niza za 5 cm i uza za 5 cm od 15.5
Tako smo i mi 2003/4 isto za 558 jedne godine uzeli jednu Stomilovu 16.9 gumu, a sledece godine uzeli drugu gumu, identicnu. Gumu smo doterali autoprikolicom i kuci samo namontirali na traktor. Kada smo sklonili dizalicu i pogledali malo iz daljine, bilo nam je nesto cudno, jer "na oko" ona starija guma izgleda masivnije nego ova nova. Poceli da zavirujemo, ma sve isto. Kad u jednom trenutku skontamo, da je nova guma 8 platana, a stara 12. Da napomenem da smo trazili od 12 i da je na racunu stajalo guma 12pr. Eto ta 4 platna su vidno uticala na dimenziju gume. Zamenili smo i dali su nam gumu 12pr, posle nije bilo problema. Koliko se secam, tada je ta jedna guma bila oko 27/28 hiljada.Pre 10/15 god. čovek iz sela kupi za 558 Barum gumu 16.9-28 pa iduće godine kupi i drugu isto Barum isto 16,9 i na očigled ova novija manja