jbrtka
Član
Samlevenubi ispeletiralo,a sirova bi se raspadala,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da odgovorim na pitanje agro peleta.
On zahtjeva gorionik koji donosi masu odozdol ili sa strane. Kod mene u peći pelet dolazi sa strane, gorionik je na cca 30 cm visine, i kada pelet izgori, nova masa koja dolazi ga gura i pepeo spada dolje, u pepeljaru.
Drveni pelet ima 1-2 %, a agro pelet ima 6-7 % pepela. Jednom dnevno (u mom slučaju) odem i pročačkam pepeo, a svaki drugi dan iznosim pepeo iz peći i sipam pelet u spremnik. Mi peć ne gasimo, radi 0-24.
Šljaka se stvara pri sagorijevanju svakog agro peleta zbog slame, bila to pšenična, sojina slama...
LP
Procitaj prvo sve o problemima,koji se javljaju kad je pelet od slame.Oce da se guse peci i slicno.Nije isto slama i drveni pelet.Inace ukucaj na netu Metalac Ostojic.Ima sve sto ti je potrebno,samo mnooogoPosto imam grejanje na pelet, interesuje me kako se krecu masine za drobljenje slame i peletriranje iste i koja firma prodaje ??
Da li je potrebno jos nesto osim drobilice i peletrirke ??
Posto imam grejanje na pelet, interesuje me kako se krecu masine za drobljenje slame i peletriranje iste i koja firma prodaje ??
Da li je potrebno jos nesto osim drobilice i peletrirke ??