Gde ste služili vojsku

ja sam sluzio 96/97 u beogradu na vozdovcu u specijalnoj jedinici crvene beretke rod izvidjac/diverzant. :cao:

@cugi

:sta:
kad sam ja bio,bio je zamenik drugog bataljona.a srbobran savic je bio k-dant prvog,zamenik fazekas tibor.

a k-dant celog garnizona je bio luka radojevic(zivi mrtvak)

simic(brka) i njegova zena jel je radila u kuhinji? :D

@KR
Pa promenilo se za 4 godine dosta, Luka je već bio u penziji. Ja sam bio kod Simića u 5B, a Mara njegova jeste u kuhinji, ulepšavala nam je dane :D

toliko je bio mator,da ujutru straza kad bi predaval raport,nije bio kadar da digne ruku da salutira! :haha:

nama '97 dodje pavkovic,kao satro u posetu/obilazak,ja bio razvodnik straze,zbog odlicnog raporta straza dobila nagradno! ::svaka cast::

onda su i luku obukli u maskirno,usro se covek ko tetreb. :D

Ja bio u Birolju klasa decembar 1990 vezista linijas, posle 100 dana u Vase Carapica BG Banjica, oklopno meh. gardiske brigade strelac u BVP-u posle 100 dana u VP 4795 na Topcideru, pozadinski bataljon kod zastavnika Kurte u magacinu opreme, posle Vukowar, pa 60 dana rezerve i u februaru 1992 se skino.

Jul 94/95 Kragujevac, 450RP(sad već rasformirani kraljevački puk), 4. Raketni divizion, BVR, Operator ručnog praćenja na raketnom sistemu Neva 125 (e takav je isprašio F-117A)

Sombor 05.jan.84g. dva ipo mes. obuke(agregatista) pa onda Bihac Zeljava,VTR-akumulatorska stanica,rupa(podzemni aerodrom) akumulatori za mig-ove.Onda auto ceta/akumulatorska pa tako do 05.mart85g. Pa kuci!!! J... te al je bilo daaaavnooooooooooooo...

Kolega po vesu :cao: To se narodski (vojnicki) zvalo kiseli a zvanicno Mehanicar za elektroizvore :ppozdrav:

Jun '93, kasarna Dobrnja, Manjaca, Ves 11 101. 25 dana obuke a onda prvi ratni zadatak, cijela brigada regruta poslana da cuva granicu na Savi. Iako je bio rat ta prva godina vojnikovanja mi ostala u lijepom sjecanju. Tad sam naucio gradirati rakiju :osmeh:, kao sto oni tipovi na tv rade sa vinom. Cak sam dobijao opklade u tome (trening cini cuda). A dok smo bili na Savi, dubicki i gradiski kraj, oko nas bila sela puna usamljenih zena, zeljnih razgovora :veseljak::... Bilo par problema sa muzevima al nista strasno... eeee kad se sjetim...

Godine 1988, Rijeka , jedinica za gradsku borbu i protivteroristicka dejstva, pri policiji, do maja 1989, onda jedan mesec u Zagreb, na nekom kursu za dobrovoljce u plave slemove, za Namibiju, gde je trebo nas vod da cuva Peres Dekuljeara, nakon kursa nije se otislo u Namibiju, ali na KOSOVU odma.
Tamo sam u pristini ostao do kraja vojnog roka, tj do decembra.
Bivam unapredjen u vodnika i polazem za neke cinove, dobijam vod pod komandom i sa njime prodjem Kosovo uzduz i popreko, u smislu pratnji i obezbedjenja.
jedinica je stvarno bila za specijalne namene, i pomoc policiji pri suzbijanju demonstracija, svaka cast momcima koji su bili samnom, a bilo ih je sa svih strana bivse JUGE!!!!!!!
Zavrsio vojni rok sa par unapredjenja i par vesova........
vise se i ne secam cega, ali je bilo i kritike i degradiranja jer nisam bio taj da gonim svoju vojsku tamo gde ni ja nebi iso.
eto malo i o meni sta........ pozdrav za sve!!!!!! :ppozdrav:

@Trnavac
U tvoje vreme tada " Marsal Tito " kasarna u moje Kosovski Junaci .I ja kada sam bio bila je slicna jedinica pri vojnoj policiji .Opasan dril svaki dan . Bio sam pre 6 meseci u Pristini , rupe u zidovima svih paviljona po pola metra velike .
Pozdrav . :ppozdrav: .

Nazad
Vrh