Gastronomija I kulinarske đakonije

Da li je neko probao da napravi veci el.rostilj?
Imam kuci onaj mali,ali to jako sporo pece,pa mi je palo napamet da se napravi jaci i veci grejac,pa ne znam da li je to izvodljivo?
Cesto pravim rostilj,a nekad sam bas tanak sa vremenom,pa sam mislio da nekad umesto lozenja,moze na struju.
Ako praviš roštilj napravi kako valja ili nemoj ni da ga praviš! El. roštilj nije roštilj!

Dobro meso samo posoljeno nista drugo od zacina marinada cim ga zacinjava i tura u marinadi nesto mu fali, znaci dobro meso posoljeno peceno na koji god nacin dobro peceno zajebi ono krvavo moze talandara rostilj ražnic plinski rostillj svejedno moze malo masnije ne marim i sezonska salata sad paradajz i lukac seckano posoljeno, nikakvi dodaci kecap majonez ren, ja sam kao pecinski covek sto jednostavnije to mi bolje.

Da li je neko probao da napravi veci el.rostilj?
Imam kuci onaj mali,ali to jako sporo pece,pa mi je palo napamet da se napravi jaci i veci grejac,pa ne znam da li je to izvodljivo?
Cesto pravim rostilj,a nekad sam bas tanak sa vremenom,pa sam mislio da nekad umesto lozenja,moze na struju.
Ako ti nije skupo, kupio komšija ovo

Grejači u samoj rešetki pa zagreje za par minuta i peče ravnomerno.

Da li neko zna kako da u peki se ne sljepi krompir sa njom?!Stavim i ulja i vode ali uvati pa odozdo bude crn.

Da li neko zna kako da u peki se ne sljepi krompir sa njom?!Stavim i ulja i vode ali uvati pa odozdo bude crn.
Ubaci ga kasnije. Znam da na svim receptima ubacuju u isto vreme povrće i meso ipak meni iskustvo pokazuje da je jako teško da da krompir bude čitav a meso spremljeno kako treba tj oko 3 h.
Ja rešavam to tako što ubacim povrće nekih 45 min pred kraj.

Dobio sam dve veće pastrmke pa sam rešio da ih mariniram i ispečem u rerni .
8a2177dc06cf812be79011f4a5791bcc.jpg

Ribu skoro uvek rasećem po pola ( na dužinu ) , tako bolje upije marinadu , brže se ispeče a i lepše izgleda u tanjiru .

Kao sto rekoh otkosti se guska,ima slika na internetu kako se to radi,i dobijes kao veliku sniclu koju filujes sa sirom ,sunkom ili sta volite vi ,zatim urolujes i vezes kanapom,pece se u rerni (to radi zena pa neznam loliko se pece) Nismo ni mi skoro pravili pa nemam.slika ali bas bi mi prijala,kao onoj liji iz basne

Imam gusaka ove godine na pretek za gozbu, mogao bi da objasniš pobliže kako spremaš tu "rolovanu" ?
Kao i svaku živinu.

Otkostiš, za batake koristi foru, zasečeš na kraju do koske, jednom rukom čvrsto držiš batak, drugom rukom jako okreneš celu kosu i vadiš je napolje.Ostalo lagano oko koske, krila sečeš komplet.

Nadev ko šta voli, urolaš i onda uzmeš cev za kanalizaciju (čistu naravno).Na jedan kraj navučeš mrežicu, nauljiš dobro unutra i guraš to što i srolao, dok guraš lagano okrećeš u stranu na koju si rolao da se ne rasturi.

Nazad
Vrh