Gastronomija I kulinarske đakonije

Šta mi se ne sviđa tj. šta bih hteo da unapredim na tim ražnjima što se vrte na 12 V.
Oni vrte to prase (jagnje) konstantnom brzinom koja je po mom mišljenju na svim koje sam video (a video sam ih dosta) prevelika.

Moje neko mišljenje je da bi trebalo napraviti nešto što zarotira to prase nekih 15° i onda ga drži neko vreme u toj poziciji da bi ga nakon toga opet zarotiralo. Otprilike što bi radio da ručno pečeš to isto prase.

Mislim da bi to bio mnogo bolji metod nego ovo konstantno okretanje gde prase ne stigne da se zagreje dovoljno sem ako je žar prejak.
Ne znam. Neko moje razmišljanje naglas. Šta vi mislite?

ma ne fali mu nista
ima i na ovom mangalu rucica pa moze da se okrece rucno, bitno da je brzina okretanja konstantna, a ne ko rucno jedna strana uvatila a druga ziva pogotovo kad su bili drveni raznjevi pa negde cvor, pa krivina na raznju pa ako je veci brav on zalece na jednu stranu pa tu koci a na drugu zapni itd....

Šta mi se ne sviđa tj. šta bih hteo da unapredim na tim ražnjima što se vrte na 12 V.
Oni vrte to prase (jagnje) konstantnom brzinom koja je po mom mišljenju na svim koje sam video (a video sam ih dosta) prevelika.

Moje neko mišljenje je da bi trebalo napraviti nešto što zarotira to prase nekih 15° i onda ga drži neko vreme u toj poziciji da bi ga nakon toga opet zarotiralo. Otprilike što bi radio da ručno pečeš to isto prase.

Mislim da bi to bio mnogo bolji metod nego ovo konstantno okretanje gde prase ne stigne da se zagreje dovoljno sem ako je žar prejak.
Po vasarima konstantna brzina okretanja od pocetka pecenja pa do kraja. Ako oni ne znaju kako treba ne znam ko zna.

Kako to ne stigne da se zagreje?Skoro svaki motorić brisača može da se veže brzo/sporo, a sporo je savim dovoljno za pečenje.Isto tako obrneš polove pa možeš i smer da menjaš i da se uvek vrti ka vatri.

To zaustavljanje može da te košta skupo,ako je jača vatra.

Pitanje za poznavaoce iz oblasti talandare;
Vidim da se u poslednje vreme nude prohromske. Znam da je higijenskije i čistije, ali dali je jednako efikasna i dali se jelo sporije sprema nego u klasičnoj gvozdenoj?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Gvozdena baš dobro drži toplotu kad se zagreje, dok prohromska ne...
Na gvozdenoj teže zagori i ujednačenija je temperatura pečenja....
Moja preporuka je "gvozdena".... :ROFLMAO:

Nazad
Vrh