Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav svima. Ja sam nov na ovom forumu.veljo je napisao(la):ljudi dal je moguce da niko nista nema da kaze u ovoj temi.......planira li neko sejati salatu ili je vec neko posejao....
pozdrav za tebe andrija svako je dobro dosao na forum ali tokom registracije postoji pravilo da se prestavis u odredjenoj temi.Ako radis salatu ne bi bilo lose da pomenes sortiment i agro tehniku tokom uzgoja(folija ,sistem za zalivanje,proizvodnja rasata itd)Andrija 51 je napisao(la):Pozdrav svima. Ja sam nov na ovom forumu.veljo je napisao(la):ljudi dal je moguce da niko nista nema da kaze u ovoj temi.......planira li neko sejati salatu ili je vec neko posejao....
Ja sam sejao zadnju 12 avgusta a imam nameru da je rasadjujem u ponedeljak, tj. 30. avgusta. Inace sejem i rasadjujem svakih 10 dana po 2-3000 biljaka u 8-10 turnusa pa se retko moze dogoditi da se promasi sa cenom u oba pravca. Ako se dogodi da se ne proda 2-3 turnusa nista ne treba tragicno dozivljavati. Jedan ili dva turnusa moraju preklopiti cenu od 1.50-2.00 evra. Sve u svemu, zelena salata nije los ulog a ne izuskuje velika ulaganja. Zaboravih reci da zelenu salatu uzgajam iskljucivo na otvorenom.
mislim da si pogresio temuljubek je napisao(la):Narode reciklirani moj kompost koji sam pravio unazad 5-6 meseci ipak je odradio svoje i imam u planu da ga ispakujem u vrece u toku sledeceg meseca i slozim za prolece jer to ce biti deo supstrata za pikiranje paradajza i kupusa i paprike.Imam otprilike oko 2 kubika mase sto ce znacajno smanjiti troskove oko pripreme zemlje za pikiranje.Testirao sam ga za kornisone i nema nikakvih zamerki.Prakticno cist nerazredjen nicim i krastavci su terali kao ludi i nisam primetio da ima bolesti.S obzirom da ima korova i semena paradajza koji je nicao kao lud iz komposta mislim da cu odraditi sterilizaciju na vodenoj pari tako da budem siguran za prolece.Ipak komentari oko nepovoljnog hemijskog satava i moguceg depresivnog delovanja lista oraha koji je bio u kompostnoj masi ne drze vodu i mikroorganizmi su odradili posao![]()
ja sam prosle godine sejao markizo i mogu ti reci da sam naje.....bo!Mraz oko svetog nikole je sprzio i ako je bila pod plastenikom i pokrivena agro tekstilom.Ove godine radim samo egzoticne vrste u tipu batavije i hrastovog lista sutra u je uslikati pa cu okaciti slikeJuRa je napisao(la):Ja cu saditi salatu uplasteniku.Pre par dana sam posejao prvu turu iplaniram da sejem svakih 5dana po
3000 semenki.Inace uzeo sam Markizu.Nisam jos odlucio za foliju neznam hocu li je uopste i stavljati videcemo.Sada prvi put radim salatu tako da cemo videti sta ce ispasti od toga![]()
pozdrav za tebe deda svako je dobro dosao na forum ,postoji pravilo i posebna tema u forumu gde se novi clanovi prestavljajudeda je napisao(la):Dobar dan svima.Ja sam clan foruma ali se do sada nisam ukljucivao u debatu.Ova tema me interesuje zato sto i sam radim salatu,i na otvorenom i u plasteniku.Trenutno samo na otvorenom i to sany,i mogu reci da sam zadovoljan dosadasnjim radom sa ovom sortom,ako nekog zanima nesto vise neka se javi.Pozdrav!