Gajenje zelene salate

Ja ccu pokussati sa ovom mojom idejom, red belog luka pa red salate, razmak od 20 cm, pa ssta mi da Bog... Pozdrav

Stigla nam je zelena salata za prdaju, glavice je velicine nekih 500 do 600 grama, jako krupnog izgleda, samo je pocela da gorci, dali imate neki savet kako bi se ublazila ta gorcina???

Ali nije u toku jeseni bacanu a ni u prolce mislim na2013 jel je mnogo stajnjaka ubaceno uplastenik pred setvu paradajza pa sam isla sa mislju da je ostalo dovoljno hrane i za salatu jel nije bilo potrebe da je fosiram.Sadjena je pocetkom novembra sad je bas izrasla i sledeci usev je paradajz uz boziju pomoc.Vidm ja da ce kokama da bude dobra jel kako da prodajem ljudima gorku salatu.

dali je neko sadio 'mafalda" salatu i sta se moze reci za istu..jel imate neku preporuku za putericu u toku leta

ja ovih dana skidam svoju salatu,primjetio sam i slozio bi se sa Igorom,malo vode izaziva uvijek nakon nekog vremena gorcinu salate

Par slika od moje salate danas slikana.

Danas , malo odocnio, krećem sa setvom salate za plasteničku proizvodnju. Sejem putericu Sani koju kupci, bar kod mene, vole. Radiću oko 2500 glavica u 3 plastenika.

Kad je misliš brati?
I ja kasnim,ja sam jučer posijala kristalku bataviju,kod mene puterica nije više na cijeni.Samo se bojim hoće li stići do Božića,a može mi se dogoditi i da jednostavno izmrzne pred berbu.

Juče sam je posejao u kontejnere (160) rupa, supstrat Potgrond H. Ako bude lepo vreme biće i pre katoličkog Božića, prošle godine sam jedan plastenik prodao do tog vremena.

Vajda bude stigla.....ja se bojim da mi gotova,za rezanje ne izmrzne.Imam ja grijanje,termogen 120 Kw,ali to troši 10 litara lože na sat.Skupo,preskupo......ma bude kako bude......Zapravo ja u tom terminu još nisamimala salatu za rezanje,pa se teško sanlazim u planiranju,Za prezimiti ću poijati kasnije,ono što će se s proljeća rezati.

Salata je nikla, nisam do sada grejao plastenike zbog nje. Zbog čega je puterica na lošem glasu kod Vas?

Pojavom kristalke batavia tipa puterica je polako počela gubiti primat u potrošnji zelene salate.Batavie su selekcionirane tako da imaju tanak hrskav list,ukusne su - i ono što je najbitnije,kada se začine neće u kratkom vremenu u zdjeli opustiti se i postati gnjecave.naravno,nisu sve takve,ali pravilnim odabirom sorte možeš dobiti veliki broj kupaca koji će biti vjerni potrošači tvoje salate.

Moze li neka sorta za preporuku..
Ja sam pre par godina radio sortu robinson ali sam zaboravio iz koje je semenske kuce.Cini mi se da je vilmorin..
bila dobra salata..al ovde kod nas vise preferiraju puterku..

Donerite,ako se ne varam - rijk zwan,i Ostrali.Njih možeš sada sijati za berbu do zime,i u slijedećem roku za prezimljenje.Skupa je,kod mene ima samo piliranog sjemena,oko 170 kn tisuću sjemenki.

Nazad
Vrh