Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Postovani,
salatu nisam sadio do sada. Hteo bih ove godine da probam u manjem plasteniku (200m2). Iscitao sam celu temi ali imam nekoliko pitanja ako moze neko od iskusnijih da mi odgovori bio bih veoma zahvalan.
1. Ako sam dobro razumeo salata se posle sejanja u kontejnere prvo rasadjuje (pikira) u leju pa kasnije sadi u kontejner ?
2. Koja zemlja (supstrat) se preporucuje za sejanje u kontejenrima ?
3. Ako moze neka sorta puterice od recimo barem dva prozivodjaca za rano prolecnu sezonu u plasteniku bez grejanja. Znam za RZ-ovu Markisa, moze li jos neka preporuka, koja moze izdrzati mraz.
Hvala unapred na odgovorima.
---------- Poruka napisana 12-07-12 u 23:43 ---------- Prethodna poruka je 10-07-12 at 11:49 ----------
Zar nema nikog da odgovori ?
Edi,
hvala puno na odgovoru.
Posle ovog pisanja nisam smeo da se upustim u prozivodnju rasad vec sam kupio gotov rasad u sorte Markisa u kontejnerima od po 120.
Posadio sam 2500 u plasteniku na malc foliji. Nisam prekrivao agrilom i bila je odlicna. Mraz odlicno podnosi, ne gorci ni posle mraza.
Nesto se prodalo nesto je propalo iz raznoraznih razloga.
Hvala u svakom slucaju.
Nov sam u ovome pa ako mozze savet- hteo sam da sadim beli luk sa medjurednim rastojanjem od 40cm a zelenu salatu izmedju tj. na 20cm od luka, da li neko ima iskustva u vezi ove kombinacije. Pripremio sam zemljisste sa baccenim stajnjakom starosti 2-3 godine, na 4 ara 4 tone, zaorao, sutra kultiviranje pa sadnja, u pitanju je bassta, na otvorenom. Ako neko ima savet za moju ideju recite, i na koliko cm se sadi salata jedna od druge u redu, 20cm ili 25cm? Pozdrav