Gajenje zelene salate

jel ima neko da rasadi salatu u oktobru na otvoreno polje i tako prezimi i koje sorte?kako se pokazale?
ja sam sadio majsku kraljicu davno i koliko se secam solidno prezimi al trazim nesto sa vecim glavicama
Skoro sve salate dobro prezime ili barem one koje sam ja radio.Tatjana,sany itd.
Nikako ne raditi sadnju takve salate na foliju jer će sva da sagnjije preko zime.

Evo mog bušača za salatu.
2lc2y4k.jpg
[/IMG]
1znnzv5.jpg
[/IMG]

Ako dozvolite ja bi vam preporučio jednu sortu koju sam sadio prvi put ove godine (exquise bi 1-27 i juče sam počeo da ju sječem imam salate do 680 grama ne radi glavicu otvorenog je tipa.
Pokušat ću staviti sliku ako uspijem.

jsiohv.jpg

sta si sejao od salata,koji sortiment
markiz od RZ i centore od syngenta, puterica , markiz sam radio i prošlu zimu i posle manjih problema sa izmrzavanjem izrastao u odličnu salatu,ono što sam sadio vani je možda bilo i kvalitetnije nego u plasteniku.u jednom je bila na foliju u drugom bez i ova bez folije je bila lepša samo malo kasnija nekih 15-20 dana iako su posejane i presađene istovremeno.

ova salata ne bi prošla tamo gdje je ja prodajem. kod mene ide samo" standardna" salata.....glavica ili otvorena.

Koji je zadnji rok za sadnju salate na otvorenom u jesen za berbu u proleće, odnosno da li je kasno rasaditi salatu oko 20. 11. koja bi prezimila, i da li je bolje postaviti "Agril" sada u jesen posle rasađivanja, ili u proleće posle otapanja snega? Unapred hvala na odgovorima. Apsolutni početnik.

salata se obicno sadi polovinom oktobra da stigne da se ukoreni do zime a ako vec imas rasadu posadi je pa kako joj bude, agril u prolece

Sve sto je zima veca ,meni se slabo radi,salim se nisam radio salatu vec treca godina pa tako i neznam kako je stanje sa proizvodnjom....

Poslednja izmena:
Da napisem koju,ma nisu ljudi lenji nego su umorni.Ja sam sadio zimsku salatu ali u plasteniku nisam sadio jesenju zakasnio sam i bio sam dosta zauzet drugim poslovima,zimsku ocekujem ako ne budu veliki mrazevi da je omlate do bozica,a drugu rano prolecnu tamo krajem februara,sutra cu najverovatnije prskati fungicidom signumom,antrakolom i ubacicu malo prihrane.

kod mene salata ima 7-8 listova dobro razvijena rozeta i u dobroj kondiciji za prezimljavanje.Uz to agril je spreman ako temp počnu padati ispod 5.Nemam puno posađeno svega 2 500 kom sorta je centore od sg.
Ako bude ovako mekano vreme i bez sunca i ja ću za par dana tretirati sa nekim od botricida jer dešava mi se svake godine da imam oštećenje od sklerocinije i vlažne truleži.
očekujem da će berbe biti tek oko 8 marta 2012 tada kod nas u selu i kreće salata da se troši.

http://www.dodaj.rs/f/1a/Ah/2xJ1nRni/dsci0619.jpg http://www.dodaj.rs/f/2e/uZ/2odCl1gv/1/dsci0616.jpg
људи срећна вам нова 2012.год. Пуно здравља среће и успеха на свим пољима. Покушавам поставити сллику из мог пластеника јесам ли успео

Sve što želiš drugima neka se tebi ostvari. Sve najbolje, a salata ti je dobra samo puno praznog prostora u plasteniku.

Nazad
Vrh