Fungicidi u strnim žitaricama

Mislim 2400 1L

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Gledam na ovu cenu pšenice da uklopim komplet 3 tretmana zastite do maksimum 6000din/kj. Ne vredi više bacati pare na nju, 4t prinosa sam racunao samo troskovi proizvodnje na ovu cenu od 23din

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Treba da prskam jecam, malo je pozuteo, jel greska ako na prskalicu od 600 litara rastopim jedno 10-15kg urea-e? Hoce li znaciti nesto? Ne zbog bolesti, nego generalno.

Ovo zahladjenje u najavi ce se izgleda oduziti malo,cak desetak dana ,za sada po prognozama ...Koje su minimalne dnevne i nocne temperature kad bi mogao da se radi tretman fungicidima i herbicidima ?.U upustvima herbicida i fungicida navode samo ''niske temperature'' za izbegavanje ,pa koji su im to niske temp ....

pa on pun ko brod moze da se zeza,a mi sirotinja ne nalazimo hemiju na put

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Onda ispadne da ne moze da se prska pre 12-og aprila sigurno. Sta s bolesti? Nije resenje ni cekati dugo da se to prosiri, a i da unisti deo koji je zahvatilo trenutno. Sad gledam prognozu, navodno i 12-og aprila je nula. Posle toga kise. Ne bi me cudilo da promase, ali ja danas idem da prskam, pa kako mi bude. Pricam za nas koji imamo useve koji su poceli da oboljevaju.

Bogami cekam povoljnije vreme, ima bolesti na psenicama ali nije jos nista opasno.Veci problem je negativno dejstvo fungicida a narocito u kombinacini sa herbicidom na psenice. Biljke jako lose izmetabolisu preparate po hladnom ,a samim tim i efekat preparata je daleko manji a za biljke je to veci stres jos ako i bude mraza sredinom sl.nedelje. prosto lepota.

Sent from my WP5 using Tapatalk

Psenicama je vreme za tretman protiv trave bolesti i insekata. Ali ovo vreme ne ide na ruku, tako da cekamo optimalne temperature. Raditi tretman po ovoj hladnoci mislim da je dzabe bacanje i novca i vremena.

Uzeo duett turbo, 4.000 litra. Plaćanje oktobar 2023.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

I ja sam njega, za drugi tretman imam duet ultra od prosle god.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Nazad
Vrh