mitar88
Član
Kupis za 82-ku tesku frezu 2-2.20 m i ima da bude kao riza sitna i dobra za usijeve mi smo njivu ne oranu 60 god uzorali i pofrezali i bilo milina a prije toga prelazili 5 puta sa tanjiracom i nikakvog efekta!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sorine ako imaš želju dođi kod mene da vidiš frezu( može i u radu).Treba mi savet. Imam parcelu od 10 kj koja je poorana za setvu lucerke. Ne pomazu ni 3 prohoda tanjiracom jer je u pitanju ritska zemlja. Vlage ima ali tu ritinu moze samo dobar mraz da usitni. Sad, posto svake godine istu muku mucim pri setvi psenice i jecma, razmisljao sam o kupovini freze, jer ovo sto je sad na njivi je nemoguce posejati.
Na raspolaganju imam traktor 533, rakovicu 65 i rusa 82-ku. Sta predlazete?
Napomena, parcele jednom u 2-3 godine prelazim podrivacem, tako da nema nabijanja i pluznog djona.
Kod mene ima takvih freza oko 15-ak,ali jako malo,oko 2-3 jos uvek da kazem stenju.Problem je u tome sto ladin diferencijal je predvidjen za auto i brzinu a ne za opterecenje,na mnogim ladama je crko i na samom autu a kamoli na frezi.Ja ti predlazem za naprimer reduktor od tarupa i on se kupuje za oko 100 eura da je extra.ljudi danas sam se setio moze se freza napravi .
od ladu ona ima zadnju vucu i na njo navaris moticice i kardan i nosila i sam da brise. sta mislite