FREZA prikljucak za traktor

Kupis za 82-ku tesku frezu 2-2.20 m i ima da bude kao riza sitna i dobra za usijeve mi smo njivu ne oranu 60 god uzorali i pofrezali i bilo milina a prije toga prelazili 5 puta sa tanjiracom i nikakvog efekta!!

ljudi danas sam se setio moze se freza napravi .
od ladu ona ima zadnju vucu i na njo navaris moticice i kardan i nosila i sam da brise. sta mislite

i ja sam za ovo što kaže mitar , freza 200-240 i tjeraj rusom
samo možda bi mogla i ''laka'' freza jer se radi o pooranoj parceli

Treba mi savet. Imam parcelu od 10 kj koja je poorana za setvu lucerke. Ne pomazu ni 3 prohoda tanjiracom jer je u pitanju ritska zemlja. Vlage ima ali tu ritinu moze samo dobar mraz da usitni. Sad, posto svake godine istu muku mucim pri setvi psenice i jecma, razmisljao sam o kupovini freze, jer ovo sto je sad na njivi je nemoguce posejati.

Na raspolaganju imam traktor 533, rakovicu 65 i rusa 82-ku. Sta predlazete?
Napomena, parcele jednom u 2-3 godine prelazim podrivacem, tako da nema nabijanja i pluznog djona.
Sorine ako imaš želju dođi kod mene da vidiš frezu( može i u radu).
Gramip at 30,200 cm sa rakovicom 65.Kod mene je isto rit ,ne daj bože da odmah posle oranja ne ideš da drljaš,tanjiraš obro si bostan.
Ja je ne koristim u ledinama ,nabavio sam je samo za voćnjak ali prošle godine usled istog problema kao što ti imaš probao sam i oduševio se.
Spremao sam za pšenicu u suncokretu bez i jednog tanjiranja.
Moj savet da uzmeš 220-240 za rusa ipak se rajko muči sa njom.

ljudi danas sam se setio moze se freza napravi .
od ladu ona ima zadnju vucu i na njo navaris moticice i kardan i nosila i sam da brise. sta mislite
Kod mene ima takvih freza oko 15-ak,ali jako malo,oko 2-3 jos uvek da kazem stenju.Problem je u tome sto ladin diferencijal je predvidjen za auto i brzinu a ne za opterecenje,na mnogim ladama je crko i na samom autu a kamoli na frezi.Ja ti predlazem za naprimer reduktor od tarupa i on se kupuje za oko 100 eura da je extra.:ppozdrav:

MNa najbolčje prekopruka je 200-240 sa rusom frezu tesku da imas i za ledine i ne mslis a tu sa ladom ima da sjebes za dva dana u malo tezoj zemlji mozes nabaviz polovnu iz uvoza zua 1800 eur do 2000 eur u extra stanju !! A moze kao sto savo kaze da uzmes i laku al bolje je teska kad imas jak traktrornegdje gdje je djetelina ili nesto samo pofrezas dvaput duboko i posijes prinos odlican licno isprobao!!!

tačno , može laka ako neće ići u ledinu
a ako misli frezati nekada i bez oranja onda ništa bez teške freze , laku bi rasturio veoma brzo , pogotovo rus koji ne poznaje pojam ''teško''

Kupuj utesku brate za 82-ku i da te bog vidi ima da dere i beton kada je teska a i rus takodje nezna sta je tesko to ti svi savjetujemo pa i Savo koji se po najbole razumije u mehaniku ovdeee!!!! :ppozdrav: :ppozdrav: Pa ja gonim sa 50 ks tesku 150 cm a ti sa Rujom moze komotno 250 cmm!!

Ako joj se pomice redukor pred kucu mi netreba ima da drekne treci dan ne kupuj ni za zivu glavu samo gdje je reeduktor fiksiran to kupuj a ovo nipostoo !!!

Šta pričaš??
Pojasni malo. Jel si imao pa se kaješ ili si "čuo", ja imam od 200 cm i ne vidim razliku u radu kad je na sredini ili kad je pomerena u stranu.
Kroz reduktor prolazi osovina na tom je principu.

Zdrobili tri do sada sa pomicenjem reduktora i ja se kajem a nemoj da se pomice reduktor a nije bito da li je na sredini ili na krajevima sam nek je fiksiran! :ppozdrav: :ppozdrav:

mitre smanji malo ribu oko mojeg poznavanja mehanike , ima ovdje još ljudi koji znaju mnogo više od mene pa se ne reklamiraju toliko

a ima li koja rasturena za malo para kod tebe , ja bih kupio jednu

Nema treutno sada al bice vjerovatno uskoro jedna IMT kod ujaka nije vidjela ulja od kupovine a masna na sve strane nece dugoo :ppozdrav:

Na ovoj frezi se pomer celo postolje sa reduktorom i trećom tačkom kačenja (topling) ako je dobro učvršćen ne vidim razlog da se razjebe.
Ako je vlasnik neodgovoran pa mu se reduktor otpusti (olabave se šrafovi) a on ne kontroliše s vremena na vreme to je već njegov problem. Onda je sve jedno jel fiksiran ili ne.
No u uputstvu za rukovanje sve lepo piše ali neke mrzi da čitaju.

No usput da pitam koje ulje koristite za lančanik a koje za reduktor?
Pošto vidim da je Mitar specijalista za freze zamolio bih za savet,Savo i za tebe važi.
U uputstvu piše neko od 220 viskoznosti za reduktore ali ja tako nešto ne mogu da nađem

Pa ok :ppozdrav: al ja znam da smo mi podrobli tri komada jedna je bila 200 cm a druge dvije po 180 otu od dva metra je zdobio Goldoni 3050 50 ks a druge dvije DONG FENG 40 ks!! A sve ilo pricvsceno moje iskustvo je bilo lose a za ostale neznam!! :ppozdrav:

Imam na kardanu osigurač pa čim dođe do nepravilnog rada usled nekog faktora samo ga precvika i vrti u prazno tako da vam savetujem da uzmete kardan jer je jeftiniji od freze.:ppozdrav:

Pa imam ja taj karadan samo to je za lakse freze a za teze je lamela koja sama zakrci pri udarua a steluje se na oprugama na koji intenzitet hocete!!

Nazad
Vrh