Francuska alpina

Neka je sa srecom.

---------- Poruka napisana 13-01-12 u 21:54 ---------- Prethodna poruka je 11-01-12 at 23:54 ----------

trenutni skor za tri dana iznosi 5 ojarenih koza i 7 jarica, jedna od ovih pet mlada prevremeni porodjaj imala 2 jareta formirani ali nisu preziveli

Poslednja izmena od urednika:
Odvoji mlade, mirne i visoko gravidene koze od onih koje to nisu, moguce da ti je veliko stado, da se jure plase i da tako ugnjave sjarne kozice a to izaziva prevremene porodjaje, meni tako jedna ovca pre 10/ak godina. Jeste malo vise truda ali ponekad mora.

Jutros, ginekolosko akuserski centar u stali za 45 minuta se ojarilo 8 koza, sve proslo odlicno, za sutra jos sigurno 10 spremnih

krenulo jarenje i kod nas. bilo je ovih dana 2-3 pobacaja, ali nista strasno. danas jedna ojarila jedno, a druga 3kom. sad kad krenu, bice i kod nas ginekolosko akuserski centar, jos nekih 100 kom treba da se ojari :) naravno, cestitke svima za podmladak!

2epmukg.jpg

desj85.jpg

29boi6x.jpg

5md7dh.jpg

i4pu2a.jpg

rwlwkw.jpg

nisam znao gdje da postavim pa sam stavio ovde slike mjesanci imaju nesto krvi alpne koza sae jari pocetnkom marta jarac mlad nema ni godinu punu samo nisu bas uhranjene sto ima fali

---------- Poruka napisana u 17:03 ---------- Prethodna poruka je at 17:01 ----------

eto postavbiosam i iso danas samo zbog tebe ne hrani ih komsija bas al koza je mlijcna ima u najboljoj laktaciji na pasi samo preko 3 litra mlijka jarila je po dvoje vidjecemo sta ce sad

danas se samo dve matore koze ojarile, jedna trojke, jedna dvojke, jarica trenutno 24. sutra ujutru sigurno da ce biti novajlija, skoro svako jare ima belu vecu ili manju fleku na celu, sem belih jarica, imam jedno jare koje ima oko 6 kila, jedva juce se ojari , bilo je povuci potegni, mladih imam jos 27, a matorih 20. @brzyy@ da te pitam da li ti neko otkupljuje mleko, ili ga sam preradjujes?

@zelja do ove godine nismo imali mnogo mleka, pa smo to sto smo imali lako prodavali, sta je moglo odmah u mleko, sta ne u siru. ali ove godine racunamo neki minimum od 100l, pa cemo videti, u pocetku cemo siriti, a kasnije ako nadjemo da nam neko uzima mleko, prodavacemo mleko. najverovatnije cemo odmah u dolovu prodavati mleko, posto jedan covek pravi otkupnu stanicu za kozje mleko, pa cemo videti koju ce nam cenu ponuditi. kako se ti snalazais, jel prodajes mleko ili siris? pozz

`mleko ide lose na kolicinu koju pomuzem 5-10 posto prodAM UVECE. Ne razumem kako samo sto litara mleka ocekujes od 100 koza, pa to je najmanje od 240-300 litara mleka dnevno iz dve muze, kad jarici prestanu da sisaju. Sir jos i nekako prodamo, ALI I TO JE SLABO, samo imamo problem sa cuvanjem jel to do sada nismo napravili objekat. trenutno trazim otkupljivaca u okolini ali mrka kapa sto narod kaze, slabno ko je zainteresovan, ako ne onda cu traziti ovo iz ministarstva da izadje komisija i da dobijem fitosanitarnu dozvolu, i onda da mogu po pijacama i tako nekim poljoprivrednim manifestacijama. NE zamerite mi na pravopisu i slovima celu noc nisam spavao, i jedva trepcem. a gde tu kod vas ima otkupljivac, i da li je privatnik ili neka veca mlekara?

---------- Poruka napisana 20-01-12 u 20:14 ---------- Prethodna poruka je 18-01-12 at 22:00 ----------

---------- Poruka napisana u 20:16 ---------- Prethodna poruka je at 20:14 ----------

evo obecanih slika, bice ih jos sutra uvece.<br>
30ml1eg.jpg

9gjx21.jpg

Nazad
Vrh