a danas agonija oko 9 sati ujutru, mlada kozica prvojarkinja, pocela da se jari, medjutim bio joj je stomak neopisovo naduvan , ali sve ostalo je bilo normalno, vime nalila, imala kontrakcije, i mucenje, napne se ali nemoze da izbaci, ali nije se malo nesto otvorila, pokusavao sam da pomognem ali bezuspesno. Dodje veterinar i kaze, da je jare mrtvo, a iz nje jedino sto je mogla da izbaci, bilo je uvo, neverovatno, kako se jare nije moglo okrenuti u pravilan polozaj, znaci krenulo na jednu stranu glave, Kaze gosn veterinar, vodenjak joj je pukao ako ne sinoc onda sigurno rano jutros, nemoze da radi carsku rez jer i to malo plod.vod sto ima je zatrovano i ako bi je sekjao dobila bi sepsu, resenje je bilo da se zakolje. E nes komsija, a ja masti i kazem da namasti ruku i i da polako gura unutra, a on dvaput vesu saku od mene, jedva nekako on razglavi, gurne ruku namesti jare u krenemo da cupamo, glava jedva da izadje, i vise ni makac, pa polako, jos malo i na jedvite jade jare musko, narandjasto, potpuno formirano, i potpuno suvo, bilo je jos jeno malo manje isto uginuto, dao joj je dve inekcije, pola tablete stavio u nju za ciscenje, i ja joj dam malo secera i vode na cuclu da popije, odmah je ustala, i sad kad sam isao da je obidjem bila je dosta vesela, nisam mogao da je uvatim ponovo, e sad se jedino brinem kad ce izbaciti posteljicu. sta vi mislite, oceliu biti to do ujutru, sad nije nista virilo?