Francuska alpina

gde ima da se kupi oksitocin? moje treba da se jare u sledece 3 nedelje

U slucaju zadrzavanja posteljice i nespustanja mleka daje se oksitocin ali ne treba se igrati sa prirodom i davati ga bez potrebe, ipak je to hormonski preparat.

Nemanja u pravu si.Ali ja kada god sam zvao veterinara u vezi nekog "porodjaja"kod nekih od zivotinja on je obavezno davao taj oksitocin.Stace mi on to mogu i sam,udarim pola doze nego sto bi trebalo i nisam imao probliem,Ima da se kupi u polj. apotekama koje imaju dozvolu da pordaju lekove u veterini.

alpina

xqgt1e.jpg

---------- Poruka napisana u 20:21 ---------- Prethodna poruka je at 20:18 ----------

stavio sa sliku sto su neki izrazili sumnjicavost u cistinu,volijo bi cuti misljenje uzgajivaca koji su profesionalci u ovom poslu i u cistinu grla pozdrav izvinjavam se sto je slika molao veca .

pozdrav, kada sam video sliku od clana @laki1971, ukucao sam u goole french alpine goat, i izbacio mi je koze razlicitih boja, ne samo ovu boju koju mi smatramo za standard. jel moguce da u svetu postoji feancuska alpina u vise boja?

ja sam cuo deka alpina moze da varira od svetlo zuta do tamno kafena.ali da bude crna nemoze. a obavezno da ima prepoznalive belezi.traka crna na legja ,noge do kolena crni,stomak crn, glava takogje.samo boja moze da varira.

verovatno je neka mesanka raznih vrsta,ali ima dosta krvi alpino,vise mi vuce na nemacku srnastu u kombinaciji ko zna sa cim,ali francuska alpina definitivno ne

9a1ir7.jpg
ovo je njen potomak muski a zenski cu uslikat sutra istaviti.

---------- Poruka napisana u 18:42 ---------- Prethodna poruka je at 00:04 ----------

2guxuef.jpg
ovo je zenski potomak.

---------- Poruka napisana u 18:44 ---------- Prethodna poruka je at 18:42 ----------

malo su vremenske prilike uticale na fotografiju.

dobro vece prijatelji. ja imam dve skozne nisam se nikada ni blizu bavio krupnijom stokom. zecevi tj kunici su mi lepo isli. tako sad skupljam informacije. vidim da vi uglavnom radite na veliko. ja bi za svoje potrebe. sir mleko i tako. nesto sam vec savladao. papke stalu i tako ali porodjaj ce mi biti bas nesto novo. stariji mi govore da priroda sve uglavnom radi sama. sta vi o tome mozete da me posavetujete?

Dobrodošao kolega.Stari ljudi su u 99% slučajeva i u pravu.Ako su koze u dobroj kondiciji, ne bi trebalo da ima problema,ipak dobro je biti u blizini, ako nešto pođe po zlu da se pomogne.Detaljnije imaš opisano u temi "Bremenitost i jagnjenje ovaca".Različite životinje ali je postupak isti.

Pozdrav i želim Ti uspeha u novom poslu.

danas pocelo jarenje kod mene u stali, matora koza ojarila musko i zensko, masa i sasa.]
14dzud4.jpg

---------- Poruka napisana u 19:54 ---------- Prethodna poruka je at 19:53 ----------

rtjgbm.jpg

e nek su sa srecom
Moji su namenili jednu kozu da prodaju i nasao sam im kupca kad ona za bozic ojarila trojke, 2zenska i 1musko :) resili da ako im se ojare dve naredne po jedno ostave zenke a ako budu blizanci onda nema prodaje do februara :)

Nazad
Vrh