Francuska alpina

da ovo su dvije koze i od jedne su koze tako da su vecinom non stop zajedno

Dve ekstra koze nekom prilikom slikane na pijaci kvalitet kakav se retko vidja.
PICT1692.jpg

PICT1695.jpg

Sibili dali možes da kažeš najbollje od tvojih koza koliko otprilike daju mleka kada su na vrhuncu mlečnosti i da nam kažes cime i hraniš u to vreme.
Isto bih zamolio člana Milana Mudrića da nam postavi slike svojih koza i jaradi ako nije problem.

Za alpinu je gazda tražio dvesta evra ali je grlo izuzetno. Doduse slikane su negde septrembra 2009 godine.

Pozdrav kolege. Da vam kazem moje najbolje koze daju dnevno oko 5 l. mleka na vrhuncu a muzem ih 10 meseci i daju sigurno preko 1000 litara mleka u proseku.Cele godine jedu standardno kukuruz i suncokret po volji a kada ima jecam .psenicu, mekinje i soju ,od kabasti hraniva jedu slamu, kukuruzovinu-sarovinu,sojinu slamu, sirak baliran i seno u porincipu sve nadzemne ostatke koje mogu da skupim.Mozda sam nesto i propustio ,a da i pasi jutro vece kad imam vremena a bude ga.
Molim vas kolege da ne donosite prebrzo sud o ceni necega , jer ako je koza sa slike dobra kako kazete preracunajte koliko ona da a koliko se placa ona , dobra koza nikada nije skupa. Jedino ako necete da vam se ona isplati za nedelju dana.. :) :|] :D :osmeh: ,. :haha: .
Pogledajte dobro razlike izmeddju ove dve koze a neverujem ni sarena da je mnogo jeftinija, jedina mana ove alpine je sto je cca 10 godina stara/

Svidja mi se tvoj nacin ishrane kada bi ih pritiso koncentratom i detelinom to bi povecalo proizdonju ali i troskove. Mislim da si ovako neki balans ostvario i da je to najcistija dobit. AKo mozes da nam kazes samo koja kolicinu zobi ima dajes mislim na te sa pet litara.

sve su to dobri rezultati nemam rijeci i grla su super ali slabo ko da kaze da koze tjera na pasu i brst u sumu iako od toga bude mozda manje mlijeka ali to je mlijeko kvalitetno i kako crni tekir kaze lijek i svakoj kozi je uzitak da je uvali u neku zivicu i da brsti

Pozdrav...Целе године једу стандардно кукуруз и сунцокрет по вољи..... паси јутро веце кад имам времена а буде га.
Pasa im je samo relaksacija ,da malo prosetaju i izduvaju se a i da bi pulin imao sta da radi.Kada doje jarice imaju kvalitetniju ishranu i redovno lizu kamenu so i onda se nebojte parazita. Sve to im je po volji znaci jasle uvek pune.

Pa onaj ko tera koze na pasu i brst nema dovoljno koncentrovane hrane, a onaj iz ravnice ima sve to ali nema pase i brsta tako da ce uvek nesto da fali :osmeh:
Nego ne rece nam sibil posto prodajes jarad i imas li viska ili sve ostavljas, jel ti se vodi maticna kod koza?

Ovo je za PP ali ajde da nebih svima pojedinacno slao valda ce nam oprostiti.
Prodao sam zensku jarad i nesto muski isli su od 70 do 100 e kom.Imam jos par kvalitetnih muskarcica i nista do jeseni vise kad pocinje opet selekcija od onih koje sam ostavio za remont stada.Pozdrav iz Macve
Mi imamo SVE i plodne oranice i brsta Drina tece pored mene

nakazem da nema brsta i da ko tjera koza nema dovoljno hrane ne vec je kozama uzivanje da brsti i da mlijeko bude dobro
ali samim tim bude ga i nesto manje

pozdrav, nisam se odavno oglasio, a vidim da se polemise o pasi i brstu. nase koze koje su u deliblatskoj pescari idu iskljucivo na pasu, naravno da im se dodaje hrane, ali ne toliko mnogo. idu 2-3 sata ujutro i 2-3 sata popodne. kozi treba 60% brsta a 40% pase, a nama to odgovara zato sto postoji mnogo gloga oko deliblatske pescare a mi smo tu. inace kolicina mleka jeste manja, trenutno ne znam koliko je manja jer jarad jos sisa, ali nekih 0.5l-1.5l manja, ali mnogo zdravija. kada gledate kozu u pasi sta ona jede, koje sve vrste trava, inace vecina tih trava je lekovita, odmah se stice utisak da je mleko zdravije. a i ne "oseca" se toliko, to znam jer smo ranije drzali koze samo u zatvorenim i iako pijem mleko i jedem sir, nisam mogao da ih konzumiram, a sada bez problema. inace nase koze ove godine nece davati nesto mnogo mleka, zato sto smo kupovali sa raznih strana, bilo je i dosta uginuca jaradi zbog promene bakterija u njihovom okruzenju. tako da od sledece godine ocekujemo da budu u punoj kondiciji, a i bice oh oko 100.

evo malo slika, inace slike su od pre nekih 2-3 nedelje, ovih dana cu slikati pa ce biti osvezenja, posto smo uzeli 2 nova jarca! :osmeh:
na prvoj slici je paja, on je glavni!

k4wegx.jpg
i1dva0.jpg
2ldd72w.jpg
10rv1c3.jpg
2upsn83.jpg
64qnpu.jpg
2a9crw8.jpg

izvinjavam se zbog malih slika, mislio sam da ce biti male, pa kda kliknete na njih da se povecaju. evo ih u pravoj velicini!!!! :osmeh::osmeh:

Nazad
Vrh