pozdrav, nisam se odavno oglasio, a vidim da se polemise o pasi i brstu. nase koze koje su u deliblatskoj pescari idu iskljucivo na pasu, naravno da im se dodaje hrane, ali ne toliko mnogo. idu 2-3 sata ujutro i 2-3 sata popodne. kozi treba 60% brsta a 40% pase, a nama to odgovara zato sto postoji mnogo gloga oko deliblatske pescare a mi smo tu. inace kolicina mleka jeste manja, trenutno ne znam koliko je manja jer jarad jos sisa, ali nekih 0.5l-1.5l manja, ali mnogo zdravija. kada gledate kozu u pasi sta ona jede, koje sve vrste trava, inace vecina tih trava je lekovita, odmah se stice utisak da je mleko zdravije. a i ne "oseca" se toliko, to znam jer smo ranije drzali koze samo u zatvorenim i iako pijem mleko i jedem sir, nisam mogao da ih konzumiram, a sada bez problema. inace nase koze ove godine nece davati nesto mnogo mleka, zato sto smo kupovali sa raznih strana, bilo je i dosta uginuca jaradi zbog promene bakterija u njihovom okruzenju. tako da od sledece godine ocekujemo da budu u punoj kondiciji, a i bice oh oko 100.