Francuska alpina

Moguce druze,i kod mene su bile pocele da bojkotuju seno kada su osetile svezu travu.Malo sam im miksovao svezu
travu i seno,sve to malo posolio i da vidis kako "metu".Bitno je samo da je koza dobro sita,naravno,koncentrat jutru i vece a kabasta hrana na volju.Jos jedna veoma bitna stvar je da je uvek treba izmusti do kraja,bukvalno do poslednje kapi mleka.Samo takvom pravilnom muzom se dolazi do ravnomerne mlecnosti i do povecanja mlecnosti. :ppozdrav: :ppozdrav:

Eeeee sta da vam kazem popizdeo sam ova moja Roga mi se ne ojari,, :haha:a vreme prodje eeeee 5 meseci ,pa poludeo sam ali interesantrno nisam pametan od kako se mrcila nije trazila jarca nikako tako da sam bio siguran da je s'jarna ali proslo je 17 dana ..zivahna lepo jede ima jos uvek mleka .. :sta::sta:

Primetio sam na alpini neke krugove i opala dlaka.Kao lisaj,mada nisam siguran.I ima ranice na par mesta.Sta li moze da bude?Ociscena je od parazita,mada i dalje kaslje.Zapustila je prethodna vlasnica katastrofa.Sta da joj radim,da joj popravim stanje?

uzmi u veterinarskoj ima tekucina zato imo sam prosle god isti slucaj opadala dlaka i nesto sivo poput peruti bilo i komilo se zatrazi taj preparat i poprsci i bice bolje

Ektanon je odlican, gnjide se izvode u nekom roku od nedelju do dve znaci vasi si pobio i za desetak dana ponovi treman kada se i ostala jaja izlegu zavisno od vrste vaskama je potrebno cetiri do sest nedelja da dostignu odraslu formu. Invazija vasiju se obicno javlja tokom zime preventivno bi svake jeseni trebalo isprskati koze i biti miran.

zdravo svima
imo bi pitanje za kozare sta mislite o mini kozicama?naso sam nesto pa se dvoumim dali da kupim 3 koze jarca i 4 jareta

STa znam licno ih nebi drzao mozda zbog dece samo. Radije preporucujem drazanje konvencionalnih rasa. A opet deca mogu da se igraju sa jaricima tokom prloeca i leta od normalnih koza . Mada svako se odluci za ono sto ga privuce.

neznam sliku da postavim izvinjajem se

Poslednja izmena:
Lepo,bas lepo.A i valja,da malo zivne ova nasa tema.@Sibili~koliko druze grla imas i kolika je cena zenskih jaradi ako prodajes,naravno.
@Elmir~druze kod tebe jarad zaista brzo napreduju,ocigledno je da ih drzis domacinski,a i priroda oko tebe je zaista bogom dana~prelepo!Ti zaista imas uslove da drzis dosta vece stado.

hvala drug ma stose tice prirode tosi u pravu mogobi da drzim vise koza a jarad dobro hranim tako da dobro napreduju

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh