FOTON

Kod ovog što gledam me jedino brine kakav je za skretanje iz reda u red, nisam nikada vozio te zglobne.

Lakše se skreće/okreće iz reda u red. Treba bitno manje mjesta. Problemi se javljaju kod brežuljkastih terena. Treba biti oprezan kod okretanja jer zbog veće promjene težišta postane podložniji prevrtanju. Također je problematično kad se dođe preblizu rubu uz jarak. Skretanjem prvog kraja od jarka, stražnji se dodatno približi jarku što može biti jako opasno.

Ja ih dosta zagledam ovih dana.. 604 se najmanje prodaje cinimi se.
Jedino 504 ima čuveni motor koji je radjen po perkinsovoj licenci, 604 i 754 su cista čajna.

Od svih kineza ako budem uzimao izbor mi pao na lovol, plan je da ga opremim prednjim utovarivacem, uzeo bi trn za rol bale to bi mu glavni posao bio samo slama se tovari to je tezina bale oko 200 kg ako sam dobro procenio, visina podizanja 2,7 m toliko je visoka terasa od senjaka na nju treba da nabaci i na prikolicu drugi red to je slicno, u planu je i paletar da bi nekad digao paletu oko tonu, od drugih poslova cisterna 3200 l bila bi za njim zakacena non stop, i da nesto privuce i povuce, i kao rezerva u setvi majevica 4 reda, morava 600 l, rasipac 1000 l. Po mojoj proceni to bi se odradio 504 bez problema a najbolje resenje je 754 jer tu bi morao da dodam oko 5000 e. Onda sam razmisljao kompromis 604 malo je tezi od 504 i motor ima vecu zapreminu trebo bi biti malo rastereceniji i zivlji a dalje okretan ko 504.

Nazad
Vrh