FOTON

Odakle spojis to crevo da vraca ulje, nesto to nije logicno

Ubodeš ga u drugi slobodni priključak na istom izvodu a drugi kraj u rezervoar tj menjač. Ulje od kipovanja prikolice i ulje iz drugog izvoda se zajedno vraćaju u rezervoar. Kapići?

Ne kapici, zar nece tu onda gurati ulje prilikom kipovanja, to ako su dvoradni prikljucci trebalo bi da ako se rucica gurne do pola gore ili dole da oba prikljucka budu rastereceni kipa se spusta dole bez ikakvog karabudzenja

Na jedan izvod kipuješ kada npr gurneš ručicu ka dole, da bi spustio sanduk moraš povući ručicu ka gore. Tu nastaje problem ako razvodnik nema položaj da oslobodi ulje iz cilindra kipovanja a da ne gura ulje u izvod koji nije nigde prikopčan. E, zato, da ne bi morao tražiti taj položaj tj da ne gušiš motor, na taj drugi izvod se nakači crevo koje vraća ulje nazad u rezervoar zajedno sa uljem od kipovanja. Jel sad kapići?
-------------------------------
Sa ručicom na pola gurnutom obično bude da se malkice priguši motor a sanduk od prikolice polako ide dole. I malo je teže pronaći taj položaj (da ne napišem tu tačku). Sa dodatnim crevetom možeš potopiti ručicu do kraja a nećeš gušiti motor i + sanduk ide dole značajno brže.

Veoma sporo vraca ulje kada gurnes rucicu samo malo, bolje je ugasiti motor onda. Kada su elektroventili onda i ne moze tako, zato je najbolje sa crevom koje vraca ulje.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Na lovolu i na ovim obicnim razvodnicima nema "treceg polozaja" gde rastereti oba ventila da vracaju ulje. Znaci ili gura u jedan ili gura u drugi kada se pomeraju rucice bilo malo ili vise.Kada se ne diraju sve je zatvoreno. Sa crevom je to komplikacija zajebavati se,ne kipuje se 300 puta dnevno. Najlakse ugasiti motor i spustiti. Bar ja tako radim. Dok na JD-u ima polozaj gde je sve rastereceno i sama spada.

Ja sam za Pumu pravio crevo sa dve muske spojnice, fabricki ima zensku za povrat ulja. Ima elektroventile i ima taj treci polozaj gde je slobodan protok na oba, ali onda ne mogu da kontrolisem brzinu kojom se ulje vraca. Problem mi je bio kada radim viljuskarom koji ima jednosmerni cilindar, pa ako hocu da npr malo spistim vrecu ili mora da trpi pumpa ili ako skroz oslobodim onda cimne a nije zgodno kada je puna vreca ili veci teret.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

To je malo glupo reseno, na univerzalu starom 50 god ima dva prikljucka koji mogu da budu jedan dvoradni ili dva jednoradna, rucica skroz gore jedan gura prittisak a drugi je rasterecen, skroz dole drugi gura pritisak a prvi je rasterecen gore i dole do pola oba su rasterecena a moze se regulisati i kojom brzinom da spusta

Mislim da nema.
Na novom yto-u od tri para izvoda na jedan izvod su nakačili automatsko isključenje ručice kada nabije pritisak kao i rasterećenje pritiska. Nije loša stvar. Još da su razdvojili podizanje poluga i spoljnu hidrauliku....

Mora da ima,to bi trebalo po mom misljenju da se postigne uz pomoc onih stubica iznad izvoda,izgledaju kao da bi mogli imbus kljucem da se zavrnu i pretvore dvostuke u jednostruke izvode

Nazad
Vrh