FOTON

Gde se i kako zakačinje mašina na ovim izlazima?
Plavo/plavo je jedna, a crveno/crveno druga sekcija, ili grešim?
I gde ide ulaz, gde izlaz?
Gde se zakačinje prikolica za kipovanje, pošto ima jedno crevo?
441100095735b494e376ca1d6c0eb402.jpg
27a2fd37196faa8a245572fccf62970d.jpg
efcbf86aff33f5cfb4555b2763bfb1bc.jpg

Poslednja izmena:
Bilo gde ubodi i biće dobro stim da ako postaviš crevo u neki gornji izvod (svejedno plavi ili crveni) povlačenjem ručice ka gore i prikolica(sanduk) će se iskipovati. Guranjem ka dole ćeš spustiti prikolicu (sanduk).

Tome bih dodao da svaki put kad se na taj način spušta sanduk kiperice, aktivira se sigurnosni ventil (ventil preopterećenja). Ako Lovol ima još jedan priključak za slobodan povrat ulja u tank/mjenjač, preporučujem kupiti komad crijeva s brzim spojnicama i kod korištenja prikolice povezati donji izvod s tim priključkom.
Topling najnormalnije radi. ručica gore ide u jednom smjeru, a dolje u drugom. Možeš odabrati koji položaj ti odgovara za produljenje, a koji za skraćenje toplinga.

Prikolice nemaju dvosmerne cilindre tj nemaju još jedan izvod tako da je osuđen na gušenje motora pri spuštanju. Eventualno ako prethodno ugasi traktor pa onda spusti sanduk, onda ga neće gušiti. Postoji mogućnost i da razvodnik ima položaj rasterećenja ali teško. To možda ima veliki brat od 130ks.
Topling, da. Jedno crevo u jedan izvod drugo u drugi izvod iste boje.

Ne mora se gušiti motor, odnosno opterećivati pumpa prilikom spustanja prikolice.
Ručicu treba povući samo malo da spušta kasun, a da se ne optereti traktor, po zvuku motora se može lako odrediti koliko treba povući ručicu da mude u da kažem među položaju.
Naravno još bolja varijanta je sprovesti povrat direkt u rezervoar, što se može lako odraditi na Lovolu

Ako ima takav položaj onda može bez gušenja, ali mislim da nema. Kolega Radašine, probaj pa nam javi.
Kako da sprovede povrat kada prikolica ima jedno crevo koje je pod pritiskom dokle god ne spusti sanduk?

Yto 454 podize klip bez problema i onda samo lagano rucku na kontra stranu drzis ono se spusti klip nikakvo opterecenje motora se nedesava,kod mene radi sa zalamacicom jedan izvod zakacim da vrte motori na drugi ukopcam klip jedno crevo gore podigne, dole ide pod teretom isto kao sanduk prikolice...

@sinisa1979,
nisi razumio. Nejde drugo crijevo natrag na prikolicu nego u rezervoar ili mjenjač na traktoru, zavisi od kuda crpi ulje za hidrauliku.
Ovo s djelomičnim pomicanjem ručice funkcionira, ali traži koncentraciju i malo vježbanja.
Pola metra ili malo više crijeva i dvije muške brze spojnice sve rješavaju i može svatko raditi te istovremeno razmišljati o nekim njemu dražim stvarima. :love:

Jesam razumio da hoćeš vratiti ulje a da ne ide preko razvodnika jedino mi nije jasno kako? Dodatno crevo bi nakačio na postojeće preko T spojnice i jedne slavine? I onda bi slavina bila zatvorena kad kipaš a kad hoćeš da spustiš onda otvoriš slavinu koja ide u rezervoar tj menjač? Jedino mi to pada na glavu da tako misliš spojiti.....

Nazad
Vrh