Fotografije vaših kunićnjaka

bojan nimberg je napisao(la):
Poz drustvo.. :ppozdrav:
ne ova rasa koju ja uzgajam je stara nemacka rasa poznata u pocetaku 18, veka mada su tada bili nesto manji nego sad tada su dostizali kilazu do 5,5 kg u 19 veku selekcijom je radjeno da zec postane sto veci bez ikakvog drugog kriterijuma..tek krajem 19 veka napravljn je cisti opis rase tako da i dan danas tako stoji od 7kg pa navise neograniceno inace u evoluciji je najverovatnije doslo do ukratavanja sa mnogim rasama dok je ova rasa nastala.Dozvoljene boje su divlja boja,zuti,plavi,sareni ,beli.
interesantno svaka drzava ima svoju rasu kunica koja je nekad bila ustvari jedna samo je selekcija otisla u vise pravaca....ako sam te ja dobro razumeo....samo mi molim te ponovi pun naziv rase na nemackom nemogu da izceprkam po predhodnim postovima....

Dali imas slike kunicnjaka u kojim ih drzis, i koliko su veliki kavezi ako ih drzis u kavezima.

za ovo je potreban stadion... :haha:
da se vratim na temu,uskoro cu i ja slikati svoj kavez...pozz!

@ dario bulic

TI svarno obrisao slike svog kunicarnika, zao mi je ali se meni ta resenja dopadaju koje sam video. Nesto slicno sam mislo da pravim u jednom ojektu na prolece kad vreme malo popusti jer je zasad izliven temelj i pod uvedena voda i kanalizacija.Sad zidarski radovi pa novi kavezi.

peto1 je napisao(la):
@ dario bulic

TI svarno obrisao slike svog kunicarnika, zao mi je ali se meni ta resenja dopadaju koje sam video. Nesto slicno sam mislo da pravim u jednom ojektu na prolece kad vreme malo popusti jer je zasad izliven temelj i pod uvedena voda i kanalizacija.Sad zidarski radovi pa novi kavezi.
slazem se...to su dobri kavezi...

Pozdrav,
Evo i mojih kaveza, zadovoljan sam, lako se odrzava!
sl381488800x600.jpg

sl381485800x600.jpg

sl381483800x600.jpg

Odg: Fotografije vaših kunićnjaka

Gabesz20 veoma lepi kavezi. Ako si sam pravio svaka cast :D

Nego ove limene kutije sa strane, da li su to kotilice i kojih su dimenzija? I kavezi kojih su ti dimenzija?

Nemas odvod za urin u kanalizaciju? Verovatno pustas da pada sve na pod i onda pocistis ili speres crevom.

@ Gabesz20

Svaka cast za kaveze, samo mi se cine da su im dimenzije malo male, i jedna primedba da nisu jako blizu zuda pa imas problem sa ciscenjem. Inace je OK. I jos jednom da primetim da je kotilica od lima i to nije bas dobro jer lako klize noge kunica i onda je haos u gnezdu. Drugar mi je imao isto od lima pa ih je zamenio sa drvenim i spustio nize od kaveza da mali ne bi mogli da ispadnu iz gnezda i oladili. Ulaz u gnezdo trebao bi da bude bar 10sm od dna gnezda.

barakuda je napisao(la):
Gabesz20 veoma lepi kavezi. Ako si sam pravio svaka cast :D

Nego ove limene kutije sa strane, da li su to kotilice i kojih su dimenzija? I kavezi kojih su ti dimenzija?

Nemas odvod za urin u kanalizaciju? Verovatno pustas da pada sve na pod i onda pocistis ili speres crevom.

Fala Barakuda,ne nisam ih ja pravio,kupljene su!Sto se tice tih limenih kotilica dimenzije su 40cm sa 27cm!Kavez za kocenje je 60cm sa 50cm!Kavez za tov su 90cm duzina, sa 50 cm,i u to stane 8 komada za tov!Nazalost pustam na zemlju nemam odvod,ili ti ne bas na zemlju,imam na zemlj tepsije u to ide sve,svaki dan samo izbacim isperem vodom i ide nazad ispod njih

Peto:pa nije to malo,to je neki standard koji se koristi za kocenje i za tov!Drzao sam za tov i na zemlji na vecem mestu i veruj da ima razlike dosta kad dostizu kilazu od 3 kile,u kavezu skoro za dve nedelje dostizu brze kilazu od 3 kg!Kotilica inace nije od lima,samo je presvucena limom,kotilica je od drveta,na podlozi kotilice je plastika,sigurno si vec video plastika koja se na primer koristi za podlogu kod kaveza za ptice!Na slici se vidi kao da je jako blizu zida,mozda malo i jeste ali uspem ja da se provucem i ocistim!

Mityo:Jesu Molci su pravili!

Vidim nešto mi poznato.... I ja sam se raspitivao ali malo mi je bilo puno para, za model i oblik koji sam ja tražio....

Sigurno su dobri,ja do sad problema nisam imao!I jos je dobro i to da kad oces mozes da rastavis kavez lako i ocistis od dlaka i prljavstine!

moji becki plavi

m7s0fp.jpg
xf7q52.jpg

Post je spojen: [time]понедељак, 01. март 2010. 23:03:37 MST[/time]

2hoy35e.jpg
2006
Naša farma posle useljavanja 2006 godine
Post je spojen: [time]четвртак, 04. март 2010. 10:42:12 CST[/time]

• Like
Reagovanja: PKB
@ koni

Prozore koliko se da videti si zamracio tako da nema dnevnog svetla. samo sijalicom osvetljavas prostoriju. Koliko sati dnevno ili gori 24 h.

Postoji šansa da je slika pravljena uveče, inače što se osvetljenja tiče kunićima u tovu sasvim odgovara i dosta dnevna svetlost. A što se majki tiče tu produženje svetlosti čak i do 16 sati dnevno dobar prirodni stimulator pred parenja.

nzhiqb.jpg
evo i mojih zecica
Post je spojen: [time]1268117679[/time]

Post je spojen: [time]1268146673[/time]

Nazad
Vrh