Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel matične mužjake držiš zajedno sa ženkama,ili ih puštaš povremeno na parenje??
I jel imaš problema sa pacovima?
pozdrav...
Ma ovo ti je super,samo mužjake koje koristiš za parenje i skotne ženke moraš držati odvojeno,ograđeno je će biti belaja.Moraš uvesti neki red i evidenciju sa matičnim jatom,inače će ti biti prazna štala opet(nedajbože).Kad se odvoje oni silni klinci ,nek trčkaraju,baš te briga.Inače,sve mi je toplo oko srca kad vidim ovoliko kunića u ovakvoj prostoriji.Pozdrav,druže i samo teraj dalje!!!!!
Ja sam kotilicu otvorio par dana nakon parenja, ulaze ali ne vrse nuzdu unutra, da je zatvorim na 20ak dana ili da ostavim?E bas je to problem kod takvog nacina drzanja, ne znas koja je skotna, sa kim (ako je skotna sa 'tatom', velika je sansa za nepravilnosti i uginuce potomaka), kad je termin za okot...
Neki glavni princip je da maticnu grupu (npr 2 muzjaka i 10-12 zenki) odvojis u zasebne kaveze/boxove - kako mozes da sklepas.svi odvojeno, tako da kad treba de se pare zenke, ubacas ih kod muzjaka, kad on obavi posao, vadis zenku, za 4-5 dana ponavljas postupak (sa istom zenkom, cisto da budes siguran da je skotna - kontrolno parenje), u svescicu zapises datum i za 25 dana ubacas u kavez/box kutiju za kocenje. Ona se okoti, mladi budu sa njom jos 30ak dana, onda mlade odvajas od majke i stavljas ih u neki veci odjeljak, da ga nazovemo toviliste (sklepas od dasaka u stali, odvojis jedan dio prostorije za tovljenike). Svaka zenka kad se okoti, mladi budu sanjom 30ak dana, onda se mladi odvajau u toviliste i to je to. Na ovaj nacin pratis broj parenja, znas koliko koja zenka daje mladunaca, i naravno, pratis da ne dodje do rodoskrvnuca, tj situacije da je zenka u srodstvu sa muzjakom koji je pari.
Drugar po meni,tj kako ja vec duze vreme radim tek 24 dan po skotnosti pustam zecicu u kotilicu,one koje su iskusne odma pocnu da prave gnezdo,a ove sto mi se prvi put kote tek posle 2 dana pocnu da prave gnezdo!E sad na tebi je da odlucis kada ces to uciniti,ali ja ti preporucujem tek od 22do 24 dana so skotnosti!Ja sam kotilicu otvorio par dana nakon parenja, ulaze ali ne vrse nuzdu unutra, da je zatvorim na 20ak dana ili da ostavim?
Ako je off neka moderator prebaci gde treba.