Zeljeznii su bolji nego drveni
Evo mog kunicnjaka, smesten u limenu garazu, zican, na zeljezni profil, bigovana mreza 2 x 2 na sve vrate spreda (na njih kacim pojilice, jasle i hranilice pa treba da su dovoljno jake da izdrze teret), osim na krajnjim drvena jer su to vrata kotilice koje su unutra. Cuvam samo patuljaste, pa mi je zicani pod u redu, 1.5 x1.5, ne secam se debljine mislim da je 1.6. Strane, pregradne zidove i gornji deo je tanja zica punktirana (jeftinija). Sve je to ljepo zavareno na profile 2.0 x 2.0 debljine2.0 premazano crnim miniumom. Na dva sprata po 5 kafeza, krajnji su zajedno sa kotilicom i dve vrate (drvene i zicane) za zenke. Do njih 50 x 40 (dubina celog kunicnjaka, za sve kafeze je 6

su za muzjake, a sredisnji je 60 x 40 za male i to i gore i dole (posebno male zenke, posebno muzjaci). Zgodno je to sto su pregradni zidovi od metalnog okvira koji sam ozicila, tako da mogu po potrebu da ih premestam pa da dobijem manje ili vece kafeze. Zasad imam 2 muzjaka i jednu zenku u njima, a jos jednu zenku cuvam u kucu i nju cu na prolet da uklucim za parenje. Imajte u vidu da ne koljem kunice vec ih cuvam za u pet shopove, pa mi toviliste nije potrebno. Toliko zasad i nadam se da cu uspesno staviti slike.

Uploaded with
ImageShack.us

Uploaded with
ImageShack.us

Uploaded with
ImageShack.us

Uploaded with
ImageShack.us

Uploaded with
ImageShack.us
Jeste da jesam investirala, ali mislim da se isplati praviti zeljezne jer su dugotrajni i laksi za ciscenje i dezinfekciju. Zatim, ovog se posla ne moze niko baviti da gleda samo materijalni dobit, a da nema ljubav za kunice. Zato sam ponosna na moj proekt kunicnjaka jer su i dizajn, dimenzije i izrada moj izum stecenog znanja preko foruma i interneta. Vreme i iskustvo ce pokazati sta sam mogla bolje napraviti, a sta sam zeznula i propustila. Svakako, pisacu i o tome. Pozdrav!