Formula 1

Sarada od pravila za kvalifikacije.Ovako ce samo izgubiti na popularnosti a pogotovo na kupovinu karata za gledanje kvalifikacija.Bolji je bio trening 3 od kvalifikacija.

Кфалификације катастрофа са овим новим правилима. Све остало исто, мерџе доминирају, фераријевци се понадали да ће моћи да их изазову, јер су имали добра времена на тестирању....Добро приближили су се са 1,2-1,5 сек на око 0,8-1,0 сек, али то су буквално скоро па иста времена кашњења за мечкама, при самом крају прошле сезоне. Значи да има наде да их ферари упеца на крају ове....

Sta su sad promenili? Nisam gledao kvalifikacije pa ne znam. Spominjali su ono da imas samo 1 krug i ako si zadnji ispadas. Nesto u tom fazonu, kako sam razumeo.
A do godine uvode i neki stitnik za glavu. Pa ono izglda kao k..ac. Sta bi legendarni Senna, koji je vozio sa skoro pola grudnog kosa izvan kokpita. Stvarno unistavaju draz F1 sa ovim pravilima...
Mladi Vestapen iznenadio. A sto se tice Ferrarija, ocekivao sam malo manji zaostatak jer su na testiranjima bili odlicni. Mada u proteklih 10ak godina Australija im je relativno kilavo isla. U prvih 5 trka ce se znati sve:osmeh:
Mladi Vestapen iznenadio.

Прво се вози у К1 6 минута, а онда на сваких 90 секунди испада по један возач, исто тако и у К2 и у К3. Хаос настаје јер ти мораш за тих 90 секудни да поправиш своје време, а ако у том покушају закасниш једну секунду не рачунати се то порпављено време. Плус што је забрањена било каква радио комуникација на релацији тим-возач, што у многоме отежава овај начин квалификација и још један битнији фактор су гуме, јер си ограничен на одређен број сетова. Благи ужас шта направише од квалификација..Колико сам успео да читам изгледа да ће вратити стари начин, јер се сви жале, од возача преко тимова...

- - - - - - - - - -

тешко да ће неко моћи стићи мерцедесе, јер су данас могли још брже ићи, само да су хтели то. Било би лепо да се прикључи ферари па да тркање буде занимљивије, али то ће бити врло тешко за скудерију.

Bice opet dosadna sezona sa dominacijom Mercedesa. Zato je tu moto gp prva trka sutra u 19h

Sent from my LG G3 using Tapatalk

Nisam bio u mogucnosti odgledam trku. Nesto su mi na aplikaciji na telefonu stizala obavestenja. Raikonenu izlazila vatra na auspuh, Alonso imao tezak udes... Cudom nepovredjen, a Gutieres ga izgleda od srece zagrlio.

Odlicna trka, a kvalifikacije katastrofa. Ferari dosta dobar, mada mi se cini da je Mercedes jos uvek dosta bolji. Ova trka bas nije povoljna za obilazenje i Mercedes nije mogao da pokaze sta ume jer naprosto nema mesta da se obidje. Kad dodju trke gde ima mesta za obilazenje mislim da ce MB pokazati pun potencijal. Hamilton danas zaspao na startu, i kako mi se cini to im je losija strana, start trke. Da li softver, ili kvacilo, ali Ferari to radi bolje. Od sledece trke ponovo stari sistem kvalifikacija.

Ovakav bezobrazluk od strane verstapena i sudija nemogu da svatim, na jednoj trci koja se vozi po klizavom kažnjavaju po 5 sekundi vozače a danas na trci po suvom ni opomenu da upute . Po meni max zreo za psihiatriju , ne u prvom icidentu kada je izgurao ferarije nego kasnije kada na pravcu neko hoće daga pretekne on menja kretanje po stazi. Režiser još gori; toliko pokušaja preticanja u zadnim krugovima on pokazuje nebitne stvari prvu troicu kako privode trku kraju. Sve u svemu VELIKI CIRKUS , a ustvari to i jeste formula 1

Max je zreo da jednu trku odmori. Bezobrazluk koji se retko vidja i ogromno nepostovanje kolega vozaca. Inace izuzetan vozac, ali mu ovo kvari perspektivu. Tako se ne moze napredovati u F1.

Počeo ovogodišnji najbrži cirkus na točkovima. Za početak je dobro što mercedes više nije tri koraka ispred svih , pratiga u stopu ferari . Od najave za interesantnijim trkama ništa ,sa novim pravilima mnogo širim gumama start pomoću kvačila a ne iz boksa od strane mehaničara ništa , do toga da samo 5 vozača budu u završnom krugu . Ostali daleko iza . Bolje dasam spavao:spavam:

Nazad
Vrh