Formula 1

To se vidi i kad se pogleda snimak iz bolida Hamiltona.
Vetel je jako nervozan i jako zeli ove godine da dokaze svima da je on najbolji vozac trenutno. Pregledao sam dosta trka i jos nisam naisao na ovako ocigledan i glup potez nekog vozaca. Ovo je bilo daleko odneozbiljnog decijeg poteza kako su ga mnogi predstavili. Jos pride onaj glupi komentator na SK je jedno 10 puta ponovio kako je Hamilton kriv jer je namerno kocio i kako je i on trebao biti kznjen, a da nije ni pogledao snimak. I onda jos kad je Vetel dobio kaznu 10 sec stop&go isto je 100x ponovio zasto sad mora da se Vetel zaustavi kad eto po pravilima mu je moglo biti dodato vreme na kraju. Tek kad je posle par minuta shvatio koji je oblik kazne u pitanju i uvideo da je ispao tele objasnio je kako je ipak morao u box.

Zao mi je sto nisam gledao trku,kad procitam ovde sta je svega bilo..al sam zato odgledao moto gp..prestao sam da gledam formulu 1 i presao sam na druge moto sportove..ko je gledao moto gp shvatice zasto,adrenalin udara samo tako,do poslednje krivine..

U pravu si sremac, moto gp je za klasu ispred formule nekoliko godina unazad. Kakva zadnja trka u Asenu, do zadnje krivine na noz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Juce gledao reprizu i ne mogu da verujem kako ove sudije odredjuju kazne. Mercedesi su zasluzili podjenake kazne kao i Ferarijevci, ali su izgleda zasticeni ko beli medvedi.
Inace zanimljiva trka, podseca na Nascar.

Te dve stvari su nemerljive. Sta je bolje, jagnjetina ili prasetina ?

Da si ovo rekao pre par godina potpuno bi se slozio sa tobom..ali ako pricamo o uzbudjenju koje budi gledanje moto sporta formula 1 je nazalost izgubila trku..toliko su je upropastili sa silnim pravilima i propisima da jedino sto valja gledati je start,pit stop i finis,izmedju mozes i zadremati sto mi se x puta desilo..e kad se setim kad je šumi harao i kidao se sa hakinenom i tome slicno..sad se svi nadamo da ce poceti kisa tokom trke ne bi li videli koje preticanje..ja sam bio veliki fan formule 1 al sam presao na moto gp,wtcc itd..
Nema formule bez velikih motora,kako su krenuli bice 2000 kubika,4 cilindra sa turbom..opet kazem samo fia je kriva sto formula 1 nema vise toliko gledalaca..svi presli u ameriku u nascar..ha ha..

Формула тренутно користи турбо моторе радне запремине од 1600цм³ плус електро мотор који им даје током једног круга додатних 160кс....

Комбинивана снага та два мотора је нешто преко 1000кс код мечки и то у квалификационом моду, код ферарија је око 980кс, отуда и предност мечки у квалификацијама. Многи тврде да мечке у том квалификационом моду користе и зље из мотора како би се снага повећала и да су у том пољу најдаље одмакли, док их остали покушавају стићи на том пољу.

Ред Бул са шелом ради на развоју неког адитива за гориво и хвале се на сва уста да су подигли подоста перформансе у квалификацијама....

Juce gledao reprizu i ne mogu da verujem kako ove sudije odredjuju kazne. Mercedesi su zasluzili podjenake kazne kao i Ferarijevci, ali su izgleda zasticeni ko beli medvedi.

Neznam po koim to pravilima je mercedes zaštićen kao i ferari, Dali ovima koi se koriste u gradskom saobraćaju. Mnogo se razlikuju pravila, treba ih znati pa komentarisati. :ppozdrav:

Ni meni nije jasno sto su Mercedesi zasluzili kaznu? Sve je to deo F1 i deo trke... Lupanja, preticanja, nerviranja, itd... Fetel je bio nestrpljiv, usao je brze u krivinu i udario Hamiltona... E sad, da li je Luis digao nogu sa gasa namerno ili slucajno to samo on zna, ali on kao lider trke i vozilo koje prati SC mora da odrzava raspojanje, tako i vozila koja se nalaze iza... Da je Fetel drzao propisano rastojanje, ne bi se zabio Hamiltonu u auspuh... Nego ajdeee da ućarim koju stotinku, da mu disem za vrat i budem u oba retrovizora istovremeno... Fetel je kvaran k'o mućak i bezobrazan! A to je i dokazao ne samo sad u nedelju, nego vise puta... Od prozivanja Carlija (direktora trke), do zvanja istog jer neko nece da se pomeri, cimanja ljudi iz boksa za kojekakve gluposti... To nije vozac, to nije sampion! To je jedno razmazeno deriste! A trebalo bi da se ugleda na starije kolege kako su to nekada radili... Ima hvala bogu sada YT gomila snimaka gde Mika i Šumi sede zajedno posle trke i pricaju sta je i kako je bilo... A kad ces videti Fetela i Luisa posle trke da sednu i pricaju i da se smeju na to kako je doslo do udesa?!

Za one koji se ne secaju kako je to izgledalo nekada, evo i snimak najboljeg obilazenja svih vremena!!! :) :ppozdrav:

https://www.youtube.com/watch?v=tuaOb_ZF4_k

Jos jedan interesantan detalj sa nedeljne trke. Prilikom restarta trke Kimi se dere preko radia da mu neko doda volan.

Vetel je vrhunski vozac, verovatno trenutno i najbolji na gridu (mada tu govorimo o detaljima), ali ono sto je uradio je ravno katastrofi. Da je to uradio nekako suptilnije, da niko ne posumlja, pa da mu i progledaju kroz prste, ali ovako namero i ocigledno je sramotno.
Sto se tice unistavanja formule od strane Bernija tu se slazem u potpunosti. Krenuvsi od ovih glupih motora, drsa, kazni itd. Ali F1 je imala iprekriza pa se dizala i gledala, a tako ce biti i sad jer je Berni maturovstina konacno zavrsio karijeru.
I jos da dodam da pravi fanovi F1 ostaju uz F1 i kad je dobro i kad je lose, tako da svako onaj ko kaze da ne gleda vise F1 zbog nedostatkauzbudjenja zamene nije pravi fan.

I jos da dodam da pravi fanovi F1 ostaju uz F1 i kad je dobro i kad je lose, tako da svako onaj ko kaze da ne gleda vise F1 zbog nedostatkauzbudjenja zamene nije pravi fan.

Bravo ti ga za ovo, lepo receno! :ppozdrav: Ja sam bratovu svadbu hteo da odlozim za nedelju dana jer je te nedelje bila trka kada su oni planirali da se vencavaju :haha:

Navukao ga je Hamilton i tu nema govora a Fetel je morao da pazi ali on da ne izgubi ni stotinku pratio ga u milimetar... Imao je slican incident i Sumaher sa Montojom u Monte Karlu...Postovao je Hakinena i nikog drugog sa drugima je imao incidenata koliko hoces...Pa mislim da u 2 sezone kada se u poslednjoj trci odlucivala titula Sumaher je imao sudar jednom sa Dejmonom Hilom a drugi put ne znam sa kim, jednom osvojo drugi put ne... Jednostavno i Fetel je ovo impulsivno reagovao, njemu je to u krvi, adrenalin na visokom nivou u toku trke... Posle nekoliko sezona konacno zanimljiv dvoboj, i prosle godine je bioa ali ipak klupske kolege pa manje interesantno nego sada...

Није то њима у крви већ сви они покушавају да буду као велики Сена. Само има много воде да протекне испод савског моста док то и не постану, јер један је Сена, а сви остали после њега, су само покушаји да постану Он.

Велика нервоза влада у Ферарију, 10 година без титуле, а сада имају одличан ауто који је бољи у неким сегментима од мечки. Отуда и нервоза код Фетела, јер је велики притисак и на њему, Кими је ту да скупља поене и да удене, ако успе и коју победу, када Фетел закаже.

Најжалије ми је Форс Индија, глат су могли узети 1,2 да се нису закачили. И код њих полако почиње да кључа на релацији млади Окон-Перез, а ово је само увод у раздор у тиму, а све због Канаде и оног себичног потеза Переза који није успео да за целу трку престигне Рикјарда. Уместо да дозволи Окону да покуша, он је прокоцкао свом тиму две позиције...

Форс Индија има одличан ауто и треба очекивати још бољих резултата од њих, како буде одмицала сезона.

.
.
.
.

Nazad
Vrh