Formula 1

Mercedes opet van konkurencije, Williams standardan iz prosle sezone. Ferari se popravlja, iznenadili Lotus i Toro Rosso barem sto se tice ovih kvalifikacija. Videcemo sutra trku, nadam se da ce biti zanimljivo barem sto se tice ostalih u odnosu na Mercedes.

Није иста прича као и у 2014 за Мерцедес. Сада су још бржи од конкуренције, негде око 1 секунде по кругу, што је превише било и за некдашњи ред бул...Биће још једна досадна сезона, а ако буду исрпавне сребне стреле можда им се смеши и свих 19 победа...

"Polako s placanje", tek je pocetak. Sve su indicije da ce i ove godine MB biti najbolji,a li ne zaboravite da je ferrari na ovaj vikend dosao sa slabijom specifikacijom motora, ali koliko to jos ne znamo.
Nego nesto drugo da vas pitam, ako znate. Gde gledate F1 a da nije na sport klubu, mislim na neki stiming. Ja nikako da nadjem neki HD striming, sve nesto na pola kvalitetno. Imao sam nekako neki link, ali sad su ukinuli.

http://www.vipleague.me
http://www.stream2utv.eu/sports/nfl.html

јесте наводно су дошли са слабијим мотором, али им то ништа неће помоћи јер је 1,5 секунди на квалификацијама много. једино ако су направили мотор од 1000кс, а чисто сумњам, тешко да ће неко стићи мерцедесе и ове године.

Вилијамс је најближи а опет тако далеко, јер они користе мерцедесове моторе.

Ниеј све у мотору, већ има доста и у аеродинамици. Мервцедес једини има компелтан пакет. И тешко да ће их неко стићи абр не на почетку сезоне. за касније нисам сигуран, али кажем, показало се милион пута да ко на почетку почне да доминира тај узима титулу...

F1.com:

Rezultati trke:

[TABLE="width: 736"]
[TR]
[TD="class: number"]
1
[/TD]
[TD="class: name"]LEWIS HAMILTON[/TD]
[TD="class: country"]GBR[/TD]
[TD="class: team"]MERCEDES[/TD]
[TD="class: time, align: right"]1:31:54.067[/TD]
[TD="class: points, align: right"]25[/TD]
[/TR]
[TR]
2
[/TD]
[TD="class: name"]NICO ROSBERG[/TD]
[TD="class: country"]GER[/TD]
[TD="class: team"]MERCEDES[/TD]
[TD="class: time, align: right"]+1.36s[/TD]
[TD="class: points, align: right"]18[/TD]
[/TR]
[TR]
3
[/TD]
[TD="class: name"]SEBASTIAN VETTEL[/TD]
[TD="class: team"]FERRARI[/TD]
[TD="class: time, align: right"]+34.523s[/TD]
[TD="class: points, align: right"]15[/TD]
[/TR]
[TR]
4
[/TD]
[TD="class: name"]FELIPE MASSA[/TD]
[TD="class: country"]BRA[/TD]
[TD="class: team"]WILLIAMS[/TD]
[TD="class: time, align: right"]+38.196s[/TD]
[TD="class: points, align: right"]12[/TD]
[/TR]
[TR]
5
[/TD]
[TD="class: name"]FELIPE NASR[/TD]
[TD="class: country"]BRA[/TD]
[TD="class: team"]SAUBER[/TD]
[TD="class: time, align: right"]+95.149s[/TD]
[TD="class: points, align: right"]10[/TD]
[/TR]
[TR]
6
[/TD]
[TD="class: name"]DANIEL RICCIARDO[/TD]
[TD="class: country"]AUS[/TD]
[TD="class: team"]RED BULL[/TD]
[TD="class: time, align: right"]+1 lap[/TD]
[TD="class: points, align: right"]8[/TD]
[/TR]
[TR]
7
[/TD]
[TD="class: name"]NICO HULKENBERG[/TD]
[TD="class: team"]FORCE INDIA[/TD]
[TD="class: points, align: right"]6[/TD]
[/TR]
[TR]
8
[/TD]
[TD="class: name"]MARCUS ERICSSON[/TD]
[TD="class: country"]SWE[/TD]
[TD="class: team"]SAUBER[/TD]
[TD="class: points, align: right"]4[/TD]
[/TR]
[TR]
9
[/TD]
[TD="class: name"]CARLOS SAINZ[/TD]
[TD="class: country"]ESP[/TD]
[TD="class: team"]TORO ROSSO[/TD]
[TD="class: points, align: right"]2[/TD]
[/TR]
[TR]
10
[/TD]
[TD="class: name"]SERGIO PEREZ[/TD]
[TD="class: country"]MEX[/TD]
[TD="class: team"]FORCE INDIA[/TD]
[TD="class: points, align: right"]1[/TD]
[/TR]
[TR]
11
[/TD]
[TD="class: name"]JENSON BUTTON[/TD]
[TD="class: country"]GBR[/TD]
[TD="class: team"]MCLAREN[/TD]
[TD="class: time, align: right"]+2 laps[/TD]
[TD="class: points, align: right"]0[/TD]
[/TR]
[TR]
RT
[/TD]
[TD="class: name"]KIMI RÄIKKÖNEN[/TD]
[TD="class: country"]FIN[/TD]
[TD="class: team"]FERRARI[/TD]
[TD="class: time, align: right"]DNF[/TD]
[/TR]
[TR]
RT
[/TD]
[TD="class: name"]MAX VERSTAPPEN[/TD]
[TD="class: country"]NED[/TD]
[TD="class: team"]TORO ROSSO[/TD]
[/TR]
[TR]
RT
[/TD]
[TD="class: name"]ROMAIN GROSJEAN[/TD]
[TD="class: country"]FRA[/TD]
[TD="class: team"]LOTUS[/TD]
[/TR]
[TR]
RT
[/TD]
[TD="class: name"]PASTOR MALDONADO[/TD]
[TD="class: country"]VEN[/TD]
[TD="class: team"]LOTUS[/TD]
[/TR]
[TR]
DNS
[/TD]
[TD="class: name"]DANIIL KVYAT[/TD]
[TD="class: country"]RUS[/TD]
[TD="class: team"]RED BULL[/TD]
[TD="class: time, align: right"]DNS[/TD]
[/TR]
[TR]
DNS
[/TD]
[TD="class: name"]KEVIN MAGNUSSEN[/TD]
[TD="class: country"]DEN[/TD]
[TD="class: team"]MCLAREN[/TD]
[TD="class: time, align: right"]DNS[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

* Provisional results

"Polako s placanje", tek je pocetak. Sve su indicije da ce i ove godine MB biti najbolji,a li ne zaboravite da je ferrari na ovaj vikend dosao sa slabijom specifikacijom motora, ali koliko to jos ne znamo.
Nego nesto drugo da vas pitam, ako znate. Gde gledate F1 a da nije na sport klubu, mislim na neki stiming. Ja nikako da nadjem neki HD striming, sve nesto na pola kvalitetno. Imao sam nekako neki link, ali sad su ukinuli.
Stream HUnter. Jedino me nervira sto ima dosta iskacucih prozora. Nisam video post ranije da odgovorim.
Zao mi sto je Raikonen odustao. Bilo je zanimljivo od 3. mesta pa na dalje. Mercedes dominira...

Није, била је једна сезона мислим да је реч о 2004, када је била забрањена промена пнеуматика. Сада је последње 3 сезоне забрањено доливање горива, током трке што је некако и боље, јер су доста правили проблема они пиштољи за доливање...Ко и данас Раиконену а и ваљда Сајнцу јуниору....

Мерцедес је показао оно о чему сам писао да су лига за себе...0,7 секунди по кругу су бржи од ферарија по кругу.....

Jel su vratili promenu pneumatika tokom trke?
O Kish da si ti nama ziv i zdrav to je dozvoljeno bar u poslednjih 10 godina. Ono na sta si ti mozda misli je dolivanje goriva u toku trke, a to nije dozvoljeno u zadnjih najmanje 6 sezona (da ne trazim bas tacne podatke). Neke sitnije izmene su bile oko kolicine goriva sa kojom se ide u kvalifikacije i sa ukupnom potrosnjom tokom trke koja je od prosle godine ogranicena na 100 kg, ali u principu je to sve tu.
Svi ti internet prenosi su slabe rezolucije i do sad nisam uspeo da nadjem da je HD.

Pratim f1 od 1994 i od tad sam propustio možda 3 trke da odgledam uživo. Jedna je bila, to znam sigurno, 10.07.2005. kad mi se prvi sin rodio, a ove dve ne mogu bad tacno da se setim. Dal nije bilo struje, il tako nešto. Uglavnom od kako nema prenosa na HRT- u patim se preko interneta jer nemam Sport klub već IPTV.

F1 je bila interesantna u vrijeme dok je vozio Šumaher (sem zadnjih par sezona) i još ranije, dok nije bilo ograničenja u snazi i zapremini i dok su mogli da koriste turbo-motore...ovo sad sterilno, bez duše, svi isti, bolidi ugladjeni, fini i nježni. Kad pogledam snimka iz vremena kada je vozio Sena i kakve su ljudi monstrume vozili...ovi danas samo zuje, kao da su na struju. Pratio sam F1 od kad sam znao za sebe sve do sezone kada je Šumaher prestao da vozio. Posle toga nisam gledao nijednu trku.

Nisam baš "redovan i veran" formuli jedan i kolege neka me isprave ako grešim, ali mislim da ovi koji se koriste od prošle sezone su turbo motori, ali V6(sa 1,6L. zapremine). Pre njih su bili V8(2,4L). Što se tiče Šumahera i Sene oni su priča za sebe, ali ne samo oni već i njihovi savremenici ali i oni pre njih. Bilo je to vreme velikih imena i sjajnih vozača, ali i "mašina" V10(3,0L), kao i V12(3,0 i 3,5L). Inače, smatram da je odluka da se ujednače snage motora realna. Prošle godine vodila se velika polemika i različita su mišljenja u vezi sa zvukom nekadašnjih i sadašnjih bolida. Meni se više sviđao zvuk starih robusnijih motora, ali ukusi su različiti... :cao:

Grid-Girls-F1.jpg

Poslednja izmena:
E V8 je imao mnogo lepsi zvuk nego sad ovi turbo prdavci sa V6. Ono je bila zujalica a ovo vise podseca na reli automobile. Daleko od toga da turbo nema lep zvuk, ali ovo sa generatorima na osovini turbine je previse... Od 2010 formula ide mnogo dole sto se tice same konstrukcije i dizajna. Najlepsi bolidii su bili 2008 i 2009, Ajkulina peraja i jos dosta aerodinamickih dodataka...

Nazad
Vrh