Farovi i svetlece lampe

Kakvog ste misljenja o led sijalicama koje se mogu ugraditi u postojece farove na traktoru?
Da li neko ima , da podeli iskustvo?
Sadasnji farovi mi svetle ko fenjeri, ili da ubacim u njih led sijalice ili da postavljam gore led farove za rad, sta mislite da je bolje?
Tehnicki svakako ne mogu proci sa led farovima i morao bi da ih skidam, ali ne znam kakva je situacija sa led sijalicama u standardnim farovima?
 
Ne puštaju ni sa led sijalicama (imt rus) bar kod nas . A radne farove moraš skidati. Ili napraviti poklopce da se ne vide na tehničkom pregledu.
 
Led Radni farovi moraju dole, ali led sijalice u farovima mi prolaze već dve godine. U planu mi je da sva ta led radna svetla poskidam i ugradim obična radna svetla i u njih ubacim led sijalice i onda nema skidanja...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
Mene zezali i za halogene u prednjim osnovnim farovima....
Nema šanse da prođeš sa led...Jedinp da staviš obične i prođeš tehničko, pa ubaciš naknadno led i tako teraš...
 
Radni farovi ne moraju da se skidaju ali moraju biti prekriveni a to je uglavnom od skaja. A kome prolaze led farovi verovatno radi tehnički na poligonu jer nema šanse da pored kamera puste led farove.
 
Sta bi onda bila najbolja varijanta, da se postave na traktor obicni radni farovi , sa obicnim sijalicama, i posle tehnickog samo zameniti sijalice u njima sa led?
Onda ne mora da se skidaju takvi farovi ili pokrivaju , pri tehnickom, tako?
 
Kako oni znaju koja je sijalica kad ne traze da je upalis? A sta cemo za 5-10 godina kad nebude uopste bilo obicnih sijalica?
 
U petak sam radio registraciju na autu. Pitao ih kakva je situacija sa traktorima sada, kažu sve isto ko što je i bilo jedino što se meri kočenje i bitno je da se traktor koliko toliko zaustavlja kad stisneš kočnicu. A traktori su mi već prolazili sa led sijalicama. A evo i za kola je pooštrena situacija od prošlog juna ili kad, pa sam u petak prošao sa svim led sijalicama (zamenuo sve halogene za led) i to su sve po ps-u radili, palili sva svetla da provere da li rade i ništa nisu rekli zbog toga što su led...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
Prosle nedelje mi stigao nov auto, kratka svetla led plava,a duga neka zickasta koliko sam primetio. Takav stigao iz fabrike i sve je po PSu
 
Kod nas za 10-20km mozes proci bez pola auta :haha: :haha:..
Tim na tehnickom je u glavi samo da dan sto brze prodje, zaboli ih kakve su ti sijalice. Evo kombajn sam zadnji registrovao od poljo masina, rekli mi samo da ga slikam sa svih strana i plocicu. Curi na tehnickom sam poslao slike i njoj dovoljno, mislim da tada cak nisam imao ni zadnje stop lampe..
 
U petak sam radio tehnički na traktoru imt.Mora imati slične farove kao kada je iz fabrike izašao.Led radne farove sam morao skinuti samo je ostao običan zadnji radni far na desnom blatobranu.Kočnice se obavezno proveravaju i moraju biti ispravne,meri se pritisak stiskanja na pedalu kočnice i dužina zaustavljanja.Ako se mora jako nagaziti kočnica a traktor slabo koči mora se popraviti kočenje na traktoru jer neće proći tehnički pregled.
 
Jel stavljao tko H3 led žarulju umjesto halogenih u radne farove? Na jednom traktoru ću staviti led radne lampe, ali prvo me zanima i ova opcija, pa me zanima jel dovoljno osvjetljava?
 
Jel stavljao tko H3 led žarulju umjesto halogenih u radne farove? Na jednom traktoru ću staviti led radne lampe, ali prvo me zanima i ova opcija, pa me zanima jel dovoljno osvjetljava?
Ja stavljao , nisam siguran koja H ima i kratko i dugo , kupio neke skuplje(skupe) sa pasivnim hladnjacima nema ventilatora, svjetli bolje ali na tehnickom te opomenu da nije legalno. Ako ti je za njivu bolja opcija naprijed ti je ona ni radna ni dugacka , svijetle ne normalno jer imaju 2 velike lece , ali mislim da sam narucivao sa allexpresa za oko 50E 2 komada , pola njive vidis.
Ja uzeo ovakva 4 komada za gore na kabinu 2 montirao i odusto od jos 2 , i ovo svijetli jako dobro ali sam uzeo FLOOD beam jer ima i SPOT , pretpostavljam da baca jako daleko. Salju iz Francuske, nema carine.
https://www.aliexpress.com/item/4000587096816.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef1802OIMiEm
Jedino sto sam ih otvorio i izvadio plasticne lece i onda odvio alu plocu sa diodama i iza namazao provodnu pastu kao za PC , jer su kinezi tu stedjeli a gledao na vidu da to vecina radi , produzuje im vijek trajanja jer se bolje hlade, ali pretpostavljam i bez toga bi radile.
Mjerio amper metrom i stvarna potrosnja im je puno manja nego sto je navedena 48W.
 
Poslednja izmena:
Konacno da nadjem da su flood farovi. Cekam mrak da vidim za koje da se odlucim.
5aaf71c93d7bf7086255a0dcc7d75f04.jpg
 
Gde si našao? Pošalji link u privatnu, ako ne želiš da reklamiraš.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
 
Nesto mi govori da je papreno cim ih nema na oglasima.
Meni se ove svidjaju:https://www.olx.ba/artikal/34896753/led-bar-offroad-lampa-maglenka-14-x-7-x-7-cm/
Gledao sam i bas fino bacaju u sirinu a u daljinu skoro nikako, i gdje bacaju vidis i mrava kako hoda. Mislio sam staviti na kombajn ali sam onda skontao da umjesto par njih mogu kupiti jos 4 po 48w i napraviti mali las vegas i moliti se Bogu da ne rikne akumulator.
Vi bas imate izbora, posebno u xenon srbija. Gledam imaju one elipsaste kao na claas masina, ubijaju kako svijetle.
 
Ne znam kakve led lampe dolaze na novim stayer traktorima, al to sija ko vanzemaljci da sleću u atar..
 
Nazad
Vrh