SAMA
Moderator
Bas lepo sto si to naveo kao primer.
Uvoz iz Rusije iznosio je 1,68 miliona dolara, Nemačke 1,4 miliona dolara i Italije nešto više od milion dolara, a udeo ovih zemalja u ukupnim srpskim nabavkama sa ino -tržišta je 32,2 odst
no sto nam je neophodno su nafta i gas.Bez toga ne mozemo.To je 1,68m$ Nemackoj smo izvezli da ne bi citirao samog sebe od pre nekoliko postova ono sto smo izvozili i za vreme Milosevica.Secer,maline,a sta smo uvezli za tolike pare?
Uglavnom ono sto im je visak.Tipa mleka u prahu,mesa,kozmetike i slicno.Bas bi voleo da vidim tacan podatak koliko je cega izvezeno i uvezeno.
Mozda i ja malo karikiram,ali po Ajnstajnu je statistika skup netacnih podataka,tako da i nas ove cifre mogu zavarati.
Uglavnom ono sto im je visak.Tipa mleka u prahu,mesa,kozmetike i slicno.Bas bi voleo da vidim tacan podatak koliko je cega izvezeno i uvezeno.Mozda i ja malo karikiram,ali po Ajnstajnu je statistika skup netacnih podataka,tako da i nas ove cifre mogu zavarati.

Hleb je uzas.U brasno idu aditivi.O koncentratima da i ne pricam.Modifikovana hrana na sve strane.Prosle godine ko je za Bozic posejao kupovnu psenicu beliju,nije mu nikla.
Znas Dusko 58 da te cenim i kao starijeg i kao kolegu,ali to o fondovima i investicijama mi je kao ono trla baba lan.Nece niko dati pare za dzabe.Sve ce to na usi da nam izadje.Sto se tice industrije ili je investitor dosao zbog jeftine radne snage,sto ce reci da nema interes da nam dize standard,a sa druge strane pratimoEU cene.Kinez radi za 5$ ali sa njima plati komunalije.Kako tako.A mi sa 200e smo i gladni i zedni a i zima nam je.Pisem o privredi.Prosek sa budzetlijama je naravno veci,ali zato nam i preti duznicka kriza.Drugi razlog za dolazak investitora je prljava i zagadjujuca industrija i onda se javlja sukob interesa.Naime ako nas prime u EU morace da stopiraju tu prljavu industriju,sto im naravno nije interes.Znaci jedno vrzino kolo i po svemu sudeci ce nas drzati ovako na uzdama godinama na periferiji Evrope.Pa pgledajte samo koliko uzmu para na polovnim automobilima.To bi trebali reciklirati,a ovako jos i zarade.Dobri smo mi njima ovakvi kakvi jesmo i interesuje ih trziste koliko god malo bilo.