Elektronska kontrola setve

I ja sam sa mojom agroelektronikom zadovoljan. Kad se upale svih 6 crvenih lampica (okretanje na uvratini) pišti 2-3 sekunde i stane. A kad nisu svih 6 crvene onda pišti stalno...

Moja agroelektronika je stara i pišti konstantno kad se podigne sejalica, pa moram na prekidač da gasim zujalicu. To gašenje zujalice kad se podigne sejalica, tj. kad sve baterije prestanu da rade su imale i prve elektronske kontrole sa tranzistorima, pa mi nije jasno kako to nisu odmah inplementirali u kontrole sa mikrokontrolerima. Ali na stranu sad ta zujalica, sledeća kontrola koju budem kupovao će morati imati isključenje pojedinačnih baterija. Npr. juče usevam tri reda i moram da isključim zujalicu zbog onog jednog reda koji ne seje, pa onda moram da se oslonim samo na vizuelnu kotrolu. To mi se pokazalo nepraktično, odnosno ne primetim odmah kad led pređe iz zelene u crvenu (posebno kad upre sunce) jer tu obično pratim markir na točak pa moram da se nagnem da vidim gde je markir, zvučni signal je zakon... I druga dobra stvar koju bih voleo je pokazivanje broja zrna po baterijama, ako čak pokazuje procenat greške u odnosu na zadato još bolje. Npr. juče sam sa izuzetno krupnog semena prešao na sitnije i brisače sam namestio otprilike, izlazio sam par puta i ni jednom nisam video da nosi duplo zrno a opet mi je na kraju falilo semena, tj. potrošilo se više od izračunate količine (kad nikne videću da li je kriva sejalica ili u džačićima nema toliko koliko piše).

Ja sam na mojoj kontroli samo zalepio parče izolirke na onu rupicu gde je zvucnik i vise nepisti toliko

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Bez muzike nista,pustim narodni mix i vozi... e.kontrola je obelila obraz ja sam prezadovoljan

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Koji je uzrok da u setvi suncokreta skoro non stop trepere zelene lampice, dok u setvi kukuruza skoro nikad, stalno su upaljene?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moze i ovde da se zakaci. Unapredio je sejalicu, i pogledajte kojom brzinom ispada seme kada se "krece" 10mph.

Od 20:55 se moze videti.

Koji je uzrok da u setvi suncokreta skoro non stop trepere zelene lampice, dok u setvi kukuruza skoro nikad, stalno su upaljene?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mozda ne ispadne svako zrno,neko preskoci moje misljenje a nejavi da pisti jer ga stigne drugo vec samo svitne zelena lampica

Koja je kontrola setve po vama bolja od ove dve ?

Ovu prvu Total Kovačičku imam na mojoj sejalici par godina i prezadovoljan sam kako radi. Sada kupujem jednu sejalicu i sa njom ide ova druga Subotička, kažu da je odlična i da je bolja od Kovačičke. Zanimljivo izgleda samo se plašim da nije precizna, ova Kovačička broji zrna 100% precizno, pa bi voleo da čujem mišljenje i iskustva nekoga ko ima ovu Subotičku.

Poslednja izmena:
Suboticka kod mene nije radila ostavio mi nije znao da resi problem navodno sa prasinom neozbiljnost velika. Prosle godine na novoj sejalici sejao bez kontrole zbog budaletine. Vratio mi novac na isistiranje ali dzaba sejao sam bez kontrole. Bio ove godibe 3 marta da resi problem zamenio senzor probali u njivi i opet neradi digao ruke otisao kuci i ostavio mi kontrolu. Zvao djuricu iz Padine namestio mi H&L kontrolu setve i ventile za iskljucivanje sekcija iz kabine prekid vazduha i radi bez greske. Posejao sam ove godibe do sada preko 60h i radi besprekorno. Cuo sam da H&L imaju problem sa svetloscu ja je nisam imao jer imam gumu zasticeno je lepo ozdoken fabricki to odradio. Djurica lije neke plastike na stapmac 3D i sada nema problema. Moje iskustvo.
f4c4e9a2e89ab81e16c241dbeaac9f7f.jpg
5c42b3cec0d528d87006ed3215036e02.jpg
d848561bc4abb62d1c82bb9f66304a95.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Код агромеханике и њених сензора да ли ће бити проблема са земљом и светлошћу немам оне лимчиће одгоре на улагачима

Код агромеханике и њених сензора да ли ће бити проблема са земљом и светлошћу немам оне лимчиће одгоре на улагачима
Mi smo pravili sami,doduse imali smo jedan org i po njemu napravili.

Mislim da ce biti problema.
Ja ih imam i ipak zna doci do lazne uzune, onda silazim proverim pa kad vidim da je sve u redu prelazim prstom preko senzora i verovatno nesto zemlje je bilo na njima jer posle funkcionise kako treba.

Nazad
Vrh