Elektro instalacija

Mislim da kod nas prolazi led ako ima homologaciju. Još ih nisam nigde stavljao jer su mi lampe obične Hella, Saturnus, Wesem koje poprilično dobro sijaju.

У суштини гледам да пре мрака бегам кући али мора све да ради.Имам за нужду оне две лампе са дугачким каблом за не дај Боже Трактор задња приколица.

Za migavce i slicno po sijalici od 21w je dovoljno i 0.75mm ako vuces do svake sijalice zasebno. Ali bolje je zbog mehanicke cvrstoce a i malo manjeg pada napona staviti 1.5mm2. Za farove isto 1.5 dovoljno osim ako ne spajas levi i desni

Mozda smesno ali meni je to vise puta uspelo ali sa namotajima elektromotora. Posto nisam bio siguran sta je agresivno za lak namotaja, prvo isperem benzinom ili naftom i istrljam a zatim vruce vode i prasak za ves. Operem, ostavim dva dana na otvorenom gde je ceo dan sunce i promaja a ako je zima, isusim krpom i u sporet na 75° 3h. Ali tebi vrlo verovatno slabo vrti zbog loseg automata ili potrosenih cetkica

uzeo sam nove cetkice i caure pa cu videti, ove nisu potrosene 3-4mm u odnosu na nove.

zavrti pola kruga pa stane, pa prekinem kontakt dva tri puta tako dok ne zavrti normalno i upali.

Na forumima po netu ,neki ljudi su protiv Brake Cleaner-a ,neki kazu da moze ...Vrv zavisi od vrste,nije svaki Break Cleaner isti.Do sad sam ih koristio sa i bez acetona,a vrv ima i jos opcija sa nekim drugim hemijama u njima i bez.Takodje namotaji na tim motorima nisu zasticeni svi istim lakovima i sta jos sve tu ide ,kroz godine se to sve menjalo.Nek proba polako jedan deo da cisti pa ce videti jel steti nesto ili ne.

uzeo sam nove cetkice i caure pa cu videti, ove nisu potrosene 3-4mm u odnosu na nove.

zavrti pola kruga pa stane, pa prekinem kontakt dva tri puta tako dok ne zavrti normalno i upali.
Za sam početak proverite vi Bendiks pa Automat.

U ovom uputstvu imate sve lepo obljašnjeno kako da sami popravite Anlaser (Elektropokretač ili Starter).

Можда се нека четкица заглавила, чауре свакако замени, ако су се појеле, ротор додирне статор и поремети магнетно поље. Можда је и ротор цркао .
Ако је ивскра анлсер до статор није у 99 % случајева код lukaasa I других може и статор да изгори.
Дали је аутомат лако је утврдити само га споји директно ако врти до аутомата је.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

rasklopio, oprao u nafti, ocistio sve kontakte, i zamenio prednju zadnju cauru - upalio iz prve.

da li izmedju nosaca cetkica i poklopca treba da bude neki izolator?

sad pitanje od cega je zamastio? bilo je zauljeno u celom anlaseru. da li je semering radilice pa zamajac baca ulje - ali zamajac suv koliko se vidi kroz rupu, ili mozda pusta neka od onih uljnih cevcica na bloku iznad anlasera?

hvala na pomoci.

rasklopio, oprao u nafti, ocistio sve kontakte, i zamenio prednju zadnju cauru - upalio iz prve.

da li izmedju nosaca cetkica i poklopca treba da bude neki izolator?

sad pitanje od cega je zamastio? bilo je zauljeno u celom anlaseru. da li je semering radilice pa zamajac baca ulje - ali zamajac suv koliko se vidi kroz rupu, ili mozda pusta neka od onih uljnih cevcica na bloku iznad anlasera?

hvala na pomoci.
Између носача четкица и поклопца не сме да има изолатор, ту мора да има добар каонтакт, иначе и због тога неће да ради, ту добија масу.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh