Elektro instalacija

Mislim da kod nas prolazi led ako ima homologaciju. Još ih nisam nigde stavljao jer su mi lampe obične Hella, Saturnus, Wesem koje poprilično dobro sijaju.

У суштини гледам да пре мрака бегам кући али мора све да ради.Имам за нужду оне две лампе са дугачким каблом за не дај Боже Трактор задња приколица.

Za migavce i slicno po sijalici od 21w je dovoljno i 0.75mm ako vuces do svake sijalice zasebno. Ali bolje je zbog mehanicke cvrstoce a i malo manjeg pada napona staviti 1.5mm2. Za farove isto 1.5 dovoljno osim ako ne spajas levi i desni

Cime oprati imt 542 anlaser iznutra? slabo vrti, otvorim ga a on mastan od ulja unutra uzas.

Mozda smesno ali meni je to vise puta uspelo ali sa namotajima elektromotora. Posto nisam bio siguran sta je agresivno za lak namotaja, prvo isperem benzinom ili naftom i istrljam a zatim vruce vode i prasak za ves. Operem, ostavim dva dana na otvorenom gde je ceo dan sunce i promaja a ako je zima, isusim krpom i u sporet na 75° 3h. Ali tebi vrlo verovatno slabo vrti zbog loseg automata ili potrosenih cetkica

uzeo sam nove cetkice i caure pa cu videti, ove nisu potrosene 3-4mm u odnosu na nove.

zavrti pola kruga pa stane, pa prekinem kontakt dva tri puta tako dok ne zavrti normalno i upali.

Na forumima po netu ,neki ljudi su protiv Brake Cleaner-a ,neki kazu da moze ...Vrv zavisi od vrste,nije svaki Break Cleaner isti.Do sad sam ih koristio sa i bez acetona,a vrv ima i jos opcija sa nekim drugim hemijama u njima i bez.Takodje namotaji na tim motorima nisu zasticeni svi istim lakovima i sta jos sve tu ide ,kroz godine se to sve menjalo.Nek proba polako jedan deo da cisti pa ce videti jel steti nesto ili ne.

uzeo sam nove cetkice i caure pa cu videti, ove nisu potrosene 3-4mm u odnosu na nove.

zavrti pola kruga pa stane, pa prekinem kontakt dva tri puta tako dok ne zavrti normalno i upali.
Za sam početak proverite vi Bendiks pa Automat.

U ovom uputstvu imate sve lepo obljašnjeno kako da sami popravite Anlaser (Elektropokretač ili Starter).

Можда се нека четкица заглавила, чауре свакако замени, ако су се појеле, ротор додирне статор и поремети магнетно поље. Можда је и ротор цркао .
Ако је ивскра анлсер до статор није у 99 % случајева код lukaasa I других може и статор да изгори.
Дали је аутомат лако је утврдити само га споји директно ако врти до аутомата је.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

rasklopio, oprao u nafti, ocistio sve kontakte, i zamenio prednju zadnju cauru - upalio iz prve.

da li izmedju nosaca cetkica i poklopca treba da bude neki izolator?

sad pitanje od cega je zamastio? bilo je zauljeno u celom anlaseru. da li je semering radilice pa zamajac baca ulje - ali zamajac suv koliko se vidi kroz rupu, ili mozda pusta neka od onih uljnih cevcica na bloku iznad anlasera?

hvala na pomoci.

Nazad
Vrh