Elektro instalacija

Sta su ti bitne boje,kao jedan pokojni elektricar kod mene na poslu kad se pokuda kabal a ima dve crne e to je bila enigmatika

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Kako nisu bitne boje.Ako imas standard po bojama ne treba ti unimer ni nista .Pospajas i to je to.Ali nema veze snaci cu se i ovako .

Ma bitno da ih spojis ,posle se naucis sta je za sta i nema problema.Palis zmigavac desni,stop svetlo.Sirena,prednje kratko ,itd itd.Ali kad se covek nauci,lako je posle.

На ИМТ је поштована нека шема боја.
Сива и браон--позиција
Бела са црном--дуго светло
Црна --оборено
Жута и бела мигавци
Плава дебља брава----анласер
Црна дебља брава----грејач
Сива танка побуда алтенатотра
Љубичаста сирена
Црвене дебеле алтернатор--анласер----одигурачи----контакт брава
Сива деб. Контакт брава---брава за старт.
Зелена контакт брава--- осигурачи, за напајање стоп светла, брисача, мигавца...итд.
Кад добијем инсталацију, прво је развучем по столу да видим шта је песник хтео да каже па уграђујемо.
Иначе те готове инсталације су обично смеће, танке жице, танка изолација, слабе буксне и конектори.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

A kad sam pravis instalaciju koje kablove koristis, jer mi se desilo da se izolacija vremenom rastopi, postane kao zvaka sa ovim obicnim kablovima valjda od goriva ili cega vec

Кад има узмем на ауто отпаду од кола, за инструмент таблу--- осигураче....за светла лицнасти 5х1,5.
Сад обично водим и масу(-) каблом, и нема рекламације.
Проблем је што нигде нема бужир да се набави.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Зашто ми на Трактору и обе приколице ради инсталација кад све посебно користим мигавци без позиције ок са позицијом чкиље и сијалице стоп светла,сама позиција ради као и стоп светло и мигавци ако се посебно користе ако заједно жмиркају све сијалице.

Очистио сам на Трактору, прикључке отварао очистио чистачем за кочнице,жице добро стоје једино нисам гледао масу на приколицама.

Mora i na prikolici da bude sve ok da bi radilo kako treba. Da li radi dobro na traktoru kad prikolice nisu prikljucene?

Onda i sam vec znas da je kvar na jednoj od prikolica ili ako nemas srece, na obe. Probaj prvo jednu i ako je sve ok onda povezi drugu. Tako ces znati koja pravi problem. Nadam se da provodnici nisu ukrsteni negde, valjda je to radilo kako treba.

Једино што није дуго коришћена сигнализација прошле год у жетви све било ок.Морам видети на приколицама у разводу да се не додирују неке жице хвала колега ебем ти електрику

Da ali uglavnom ne prolazis tehnicki jer kao nije fabricki ili sta vec ...Glupost teska,a led se vide jasno i danju,dok ove obicne maltene ckilje.

Nazad
Vrh