Elektro instalacija

Ako trepće, jako skrati vek sijalici.
Treba da izmeriš napon na punom gasu sa upaljenim i sa ugašenim svetlom, i to ne da daš gas na kratko, nego da ga držiš tako 1-2 minuta. Pre nego što to budeš radio motor upali na gurblu. Može da se desi da on dopunjava akumulator kad ga upališ na anlaser, pa kad ga dopuni tek onda napravi prejak napon, pa onda pregore sijalica.

proverite kuciste sijalice u faru
ako se i malo klima zalepite ga silikonom
imao sam takav problem na novim farovima ali silikon je resio stvar

@NA
koje snage su te sijalice koje stavljas u njega? Ide jedna ili dve sijalice?Kod mene su isto crkavale a bile su snage 15/15w,sijale kao besne i crkavale.Dopizdilo mi i stavio sam od 30/30w i evo vec vise od godinu dana nemam problema.

Spajki je napisao(la):
@NA
koje snage su te sijalice koje stavljas u njega? Ide jedna ili dve sijalice?Kod mene su isto crkavale a bile su snage 15/15w,sijale kao besne i crkavale.Dopizdilo mi i stavio sam od 30/30w i evo vec vise od godinu dana nemam problema.
znaci opteretio si regler i on nemoze da propuca napon i ubije sijalicu

a ostale sijalice mu ne crkaju zato sto su one zilavije na prenapon , ovo sam provjerio u praksi
sijalica manje snage bolje izdrzava prenapon nego one jace

a uuuuu koliko problema sa skuterom ja bi mu stavio laternu i zaboravio na struju :haha:

danas u Rumi na vasaru kupio 5 ovih sesirica da mogu da stavim H4 sijalicu , 20din komad
a kupio sam i jednu da probam znaci onaj sesiric je kao u balonke ali sijalica je ustvari kao H4 ona je 200dindzi :D

Nije da mi treba crtati,znam kako to izgleda na autu i traktoru,al kapiram MOZDA moze da se nabudzi i kod mene,mada cisto sumnjam...

293yf6a.png

probaj ovo da ugradis far
verujem da vise nece pregorevati
Post je spojen: [time]1273003997[/time]

Stigao regler 600din 300din sijalica noname marke,ona stara jos radi ali kad upalim ne teram brze od 40,znaci kad dam po gasu onda probija,sutra cu nadam se imati vremena da promenim regler.
Post je spojen: [time]1273061962[/time]

Potrebna mi je šema za povezivanje diname sa reglerom i ampermetrom za traktor.Ugradio bih električnu instalaciju na nemački traktor sa jedan klip "HELLA".

Nazad
Vrh