savoris
Član
ja imam slican problem kao i NA
na autu koje vozim (fiat panda) mi jede sijalice kao lud , najveci problem mi predstavlja to sto su sijalice balonke a ne H4 i jednostavno nemam gdje da kupim nesto kvalitetnije , nema kojih nisam kupovao proizvodjaca i najduze mi izdrzala neka noname koju sam kupio u rumi na vasaru
kupavao HELLA (ali mislim da je fals) i one traju najkrace
iskljuivo crkaje jedna po jedna i to samo oboreno svjetlo posto ona stalno i radi , nema pravila kada se koje crknuti ali nisu nikada crkla oba zajedno niti ijedna druga sijalica
punjenje akumulatora je ok, gledao ja koji se kao nesto razumijem i jos nezavisna tri majstora (ne prepunjava)
dodao sam i zastitni relej samo za kratka svjetla i dodatni osigurac
kontakti svi pregledani i ocisceni
utikac koji ide na sijalicu 100% dobar (znaci on je ne pregrijava)
sijalice ne diram prstima kada ih postavljam
farovi nemaju vibracija
sijalice crkne tako sto se nit jednostavno na jednoj strani prekine za nepun milimetar
razmisljam i da zamijenim cijeli alternator i regler , mozda neki pik probije nekada
ali da je tako crkla bi jos koja sijalica ili bi zveknule obje u paru
pricao sam sa 3-4 vrsna majstora i svi me ubjedjuju da je samo u pitanju los kvalitet sijalica
nemoguce da od 5-10 razlicitih proizvodjaca niko nevalja
mada kao i da sam primijetio da sve sto je jeftinija (citaj losija) sijalica duze traje
ima li iko ikakvu ideju ili se susreo sa slicnim problemom (ne daj boze)
na autu koje vozim (fiat panda) mi jede sijalice kao lud , najveci problem mi predstavlja to sto su sijalice balonke a ne H4 i jednostavno nemam gdje da kupim nesto kvalitetnije , nema kojih nisam kupovao proizvodjaca i najduze mi izdrzala neka noname koju sam kupio u rumi na vasaru
kupavao HELLA (ali mislim da je fals) i one traju najkrace
iskljuivo crkaje jedna po jedna i to samo oboreno svjetlo posto ona stalno i radi , nema pravila kada se koje crknuti ali nisu nikada crkla oba zajedno niti ijedna druga sijalica
punjenje akumulatora je ok, gledao ja koji se kao nesto razumijem i jos nezavisna tri majstora (ne prepunjava)
dodao sam i zastitni relej samo za kratka svjetla i dodatni osigurac
kontakti svi pregledani i ocisceni
utikac koji ide na sijalicu 100% dobar (znaci on je ne pregrijava)
sijalice ne diram prstima kada ih postavljam
farovi nemaju vibracija
sijalice crkne tako sto se nit jednostavno na jednoj strani prekine za nepun milimetar
razmisljam i da zamijenim cijeli alternator i regler , mozda neki pik probije nekada
ali da je tako crkla bi jos koja sijalica ili bi zveknule obje u paru
pricao sam sa 3-4 vrsna majstora i svi me ubjedjuju da je samo u pitanju los kvalitet sijalica
nemoguce da od 5-10 razlicitih proizvodjaca niko nevalja
mada kao i da sam primijetio da sve sto je jeftinija (citaj losija) sijalica duze traje
ima li iko ikakvu ideju ili se susreo sa slicnim problemom (ne daj boze)