Ekstruder

Odg: ekstruder

Peto nisi baš a pažljivo čitao ,čovek je rekao da njegov drugar ima pržionu. :ppozdrav:

Mi soju nosimo u Bačko Dobro Polje, čovek menja sojin griz za soju, a odnos je sledeći: za nekih 100 kg soje se dobije 76 kg griza.... i ja čekam te fotografije pržione za soju :D

Evo ekstrudera što smo kum i ja napravili stim što smo od Rehaka iz Kule kupili puževe. Radi oko 70 kg za sat
2ih4kdh.jpg

I ja imam ekstruder od 70kg/h stim sto imam i presu za cedjenje griza
cedi oko 40kg/h a izvuce oko 15% ulja
Postavicu slike za koji dan

Zoki koliko te je koštao puž kod rehaga (možeš i na pp).
Koliko je motor snage i gde ti je čitač temperature.
Moj prijatelj ima rehagov i dobro ga služi samo puno novaca,ova varijanta što si ti uradio je sigurno prihvatljiva.

Motor je 5.5 kw a čitač temperature je nakačen na onaj drveni stub iza ekstrudera sam je višlje pa se ne vidi - vide se samo kablovi koji vode do njega

ja ima ekstruder od Rehaka iz Kule,pravi 80kg na sat... 4 godine radim sa njim svaki drugi dan i zadovoljan sam... prosle godine sam menjao samo spirale i to je to... :ppozdrav:

ekstruderi za termicku obradu soje

Posto se bavim tovom i uglavnom kupujem sojinu sacmu(ako mogu reci da je sacma a ne neki miks sa prekrupom)interesuje me dali neko hrani iskljucivo sa sojinim grizom naravno sa svojim ekstruderom,to najvise pitam zbog masnoce griza kakav je radman(procenat)mesa na kraju tova? Pisite da vidimo iskustva.Pozdrav

Dosta toga imaš u recepturama na 71 strani od ranije ..Jednom sam ispitivao griz i dobio sam 38 % proteina 18% ulja 2.4 lizin akada sam odvojio ulje 46% proteina 6.4 masnoće poneo sam i sojine sačme i pogače bili su daleko od napisanih vrednosti . Objasnili su mi da u jednom slučaju zavisi od rastvarača koji mogu biti jači i slabiji ...

Hvala Misika ovo me interesuje ne da bi kupovao griz vec sam planirao da kupim ekstruder pa da sam pravim griz.

A možda da kupiš onu mašinu za pečenje kafe koja ima i termostat i stalno se okreće da ne može da zagori, pa da hraniš sa takvom sojom?

kod mene ko tovi svinje koristi sojinu pogacu a za prasice koriste sojin griz... tako da ti treba i ekstruder i presa za cedjenje soje!

Daleko smo da bi trgovali sa sojinim grizom mile-mile.. Ako hoćeš da zaradjuješ za mesara , onda prekini davanje griza kad odrastu svinji . AKO hoćeš sebi dobro teraj sa puno. soji. grizom do kraja imaćeš bolji prirast a platiće ti po kilogramu a ne po mesnatosti što bi mnogi voleli ..Procenti proteina će sad varirati kažu da postoje sorte sa većim procento proteina ali i ulja !Pazi na tip ekstrudera ima razlike pored svega navedenohg u prihvatljivosti proteina što mnogi ne spominju ovde na forumu ...Sretno !!

Nazad
Vrh