Evo ovako,mene seno kosta pet dinara kilo,a kostalo bi me i tri da imam balirku,ali iz razloga naglog razvoja u proizvodnji hrane(silaza,senaza)jos je ne kupujem i nisam odlucio kako cu se organizovati sa obzirom koliko grla planiram da drzim,e sad ovca u zimskom periodu pojede 50 bala sena po 12 kg i oko 250 grama koncetrata dnevno ili za sest meseci 45 kilograma,koncetrat me kosta 14 dinara kilo jer sam proizvodim komponente,sto mi hvali menjam za moju robu,znaci 50 bala po 12 kilograma po 5 dinara je 3000 dinara i 45 kila konc po 14 din je 630 dinara,plus 70 din za parazite i 1oo din za so po ovci,znaci ni cele cetiri hiljade,u drugom delu godine su na pasi i nekostaju me nista jer isterujem svoj stajnjak i osoku sa obliznje farme,a i ti troskovi se smanjuju sa povecanjem broja grla,jagnje racunaj da pojede u proseku oko pola kila koncetrata za sto dana pojede 50 kila sto iznosi 700 din,to su troskovi otprilike,dobit znas i sam,ako posmatras w kao neko ko kupuje svu hranu neznam sta da ti kazem,nikad nisam racuno tu varijantu,racunam naravno i tri jagnjenja u toku dve godine i procentualno 150% mada pokusavam genetikom i dobrom hranom doci na 180%
---------- Poruka napisana u 11:07 ---------- Prethodna poruka je at 10:52 ----------
sve ovo je jos jeftinije sa senazom i silazom al nisam jos radio pa neznam racunicu tacno,znam otprilike ako te interesuje